Thursday , June 1 2023

Cardiologii Laur Blaga și Paul Turcoman nu au acceptat să semneze fișele de post propuse de managerul Spitalului Județean

Joi, 23 martie 2023, managerul Spitalului Județean (SJU) Suceava, dr. Alexandru Calancea, a convocat o întrevedere doar cu cei doi medici cardiologi intervenționiști , Laur Blaga și Paul Turcoman, scopul fiind semnarea fișelor de post, cu consecința reluării activității în cadrul compartimentului de specialitate, de către angajații unității sanitare, chiar în cursul prezentei zile, se arată într-un comunicat transmis de SJU.

”Totodată, managerul unității sanitare, dr. CALANCEA Alexandru, le-a oferit garanția suportului său instituțional, asigurându-i că conținutul fișelor de post nu este de natură să le aducă nicio atingere asupra drepturilor profesionale, fișa de post prezentată fiind semnată de manager ca o dovadă a dorinței sale privind reluare a activității specifice de către cei doi medici”, mai informează comunicatul respectiv.

Medicii Laur Blaga și Paul Turcoman ”nu au prezentat disponibilitate de semnare și reluare a activității la acest moment”, a transmis conducerea Spitalului, care a mai arătat că ”urmează a se respecta prevederile legale în vigoare”.

De asemenea, dr. Calancea a dat asigurări pacienților că compartimentul de Cardiologie intervențională  ”are capacitatea de a răspunde tuturor solicitărilor, cu patologie specifică”.

Reamintim că săptămâna trecută cei doi medici au acuzat că le-a fost forțată ușa cabinetului unde aceștia stăteau când asigurau gărzile în spital și că au dispărut toate obiectele din respectivul cabinet, atât aparatura spitalului, cât și obiectele personale, inclusiv parafele acestora. Medicii Laur Blaga și Paul Turcoman susțin că această spargere este doar ”cireașa de pe tort”, în spatele acestei acțiuni fiind însă multe alte gesturi de intimidare pentru ca acești doi medici să părăsească unitatea spitalicească suceveană. (O.S.)

Vezi si

Minivacanța 1-5 iunie, ideală pentru drumeții în Bucovina

Vicepreședintele  Consiliului Județean Suceava,  Niculai Barbă, îndeamnă turiștii și sucevene să efectueze în minivacanța din …