Sunday , November 27 2022

Captură record de ţigări de contrabandă a poliţiştilor de frontieră

Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat 80.846 de pachete cu ţigări, în valoare de circa un milion de lei, cea mai mare captură din acest an. Tigările erau transportate cu trei maşini de teren ai căror şoferi nu s-au supus somaţiilor legale, fiind trase 17 focuri de avertisment şi înspre pneurile autoturismelor

contrabanda 1

La data de 19 decembrie 2017, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Pe timpul acţiunii, un echipaj mobil a observat trei autoturisme de teren care se deplasau în mare viteză de la linia de frontieră către interiorul ţării.

Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă la acea oră, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismelor, iar în momentul în care şoferii au observat echipajul poliţiei de frontieră şi-au continuat deplasarea în viteză, cu intenţia de a scăpa de oamenii legii. Poliţiştii de frontieră au tras 17 focuri de avertisment şi înspre pneurile autotu­rismelor, însă indivizii de la volan au ignorat  în continuare somaţiile, îndreptându-se in viteza spre localitatea Frătăuţii Noi.

Cele trei autoturisme de teren au fost descoperite abandonate, la aproximativ patru kilometri, în lunca râului Suceava. Din primele verificări, în acestea au putut fi observate mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Imediat, au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de ­cer­cetare şi supraveghere a zonei.contrabanda 2

Cele trei maşini de teren au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor, unde, în urma inventarierii coletelor descoperite, a rezultat cantitatea de 80.846 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 946.000 de lei.

„Este cea mai mare captură din acest an a Poliţiei de Frontieră Suceava. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun. De asemenea, cele trei autoturisme de teren folosite la activitatea infracţională au fost indisponibilizate la sediul Poliţiei de Frontieră pentru continuarea cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisarul-şef Ilie Poroch Seriţan. (Dănuţ ZUZEAC)

 

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …

2 comments

  1. Poleuca,Borborosii,Boghean,Popescu LLL,Traian ,Matu, Țapu

  2. Cine stie cate transporturi din astea cu tigari de contrabanda au existat, dar nu au fost descoperite de polițiștii de frontiera.