Friday , February 3 2023

Campania electorală a început la Suceava, în interiorul PNL

“Mai mult decât a cere sucevenilor să propună cel mai bun candidat liberal pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, ce altă variantă mai bună am putea folosi?”, s-a întrebat deputalul Ioan Bălan, care a anunţat că, în septembrie, va fi efectuat un sondaj care îl va desemna pe candidatul liberal cu cele mai mari şanse pentru obţinerea fotoliului de primar al municipiului Suceava

balan conf de presa 8 iul 2015 [800x600]

Campania electorală a început la Suceava, cu  un an înainte de alegeri, într-un mod puţin întâlnit până acum. Aşa cum probabil că trebuia să se întâmplă de multă vreme, confruntare politică nu se poartă pentru început între partide şi candidaţi de diferite orientări politice, ci între potenţiali candidaţi din interiorul partidelor. Pe fondul unei slabe prezenţe a activiştilor Partidului Social Democrat în perimetrul dezbaterilor publice, bătălia politică din interiorul Partidului Naţional Liberal, organizaţia Suceava, a devenit, firesc,  mai acută.
După ce deputatul Alexandru Băişanu a anunţat zilele trecute lansarea unui proiect (considerat de foarte multă lume utopic) cu evidentă tentă electorală, a apărut reacţia concurenţei din PNL, copreşedintele organizaţiei municipale a principalului partid de opoziţie, deputatul Ioan Bălan, vicepreşedinte regional al Partidului Naţional Liberal organizând, ieri, o conferinţă de presă în care a explicat care sunt motivele pentru care se consideră îndrituit să candideze pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ. El a enumerat, pe lângă realizările sale ca demnitar – deputat în Parlamentul României, şi pe cele personale, arătând că a fost consecvent unei singure formaţiuni politice, de la faza de organizaţie de tineret până la funcţia pe care o deţine acum, de vicepreşedinte la nivel naţional. Ca om de afaceri, a pornit de jos şi a reuşit ca în continuare să nu-şi dezamăgească partenerii, chiar şi în perioada crizei economice. Nu putea face acest lucru decât împreună cu echipa din jurul său. De aceea s-a bazat mereu pe echipă, iar pentru stabilirea candidaturii sale pentru funcţia de primar la municipiului Suceava, a strâns alături oameni care, consideră el, îl vor sprijini să câştige competiţia internă din PNL pentru desemnarea candidatului la funcţia de primar al municipiului Suceava.
Ioan Bălan a trecut în revistă problemele cu care se confruntă municipiul Suceava şi a explicat că acestea pot fi rezolvate punctual. Pe de altă parte, el a spus că nu este adeptul perceptului care spune că în politică “nu ai tată, nu ai mamă”. “Cel mai greu este să îţi convingi coechipierii de valabilitatea proiectului”, a explicat Ioan Bălan care a spus mai departe că în campania internă din interiorul PNL Suceava va face tot ce ţine de el pentru ca să câştige (în competiţia din interiorul partidului) candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Suceava. “Succesul nu va trebui să fie a lui Ioan Bălan, ci al Sucevei”, a avansat ca declaraţie politică candidatul  la candidatura PNL pentru primăria municipiului Suceava, Ioan Bălan.
Deputatul Sanda Maria Ardeleanu, profesor universitar la USV Suceava, a explicat că sprijinul dânsei pentru colegul ei din Parlament, Ioan Bălan, este de la sine înţeles, dorind totodată să marcheze, o dată în plus, data de 7 iulie a.c., când  Universitarea suceveană a găzduit evenimentul de anvergură – decernarea titlului de doctor Honoris  – Causa a Universităţii “Stefan cel Mare”  Suceava preşedintelui Republicii Moldova, Nicolai Timofte şi care ar putea fi considerat “kilometrul zero” al multiculturalităţii europene.
Deputatul Ioan Bălan a arătat în plus că până la sfârşitul lunii septembrie va fi desemnat în mod oficial candidatul PNL pentru funcţia de primar la municipiului Suceava. El nu exclude ca, pe lângă cele candidaturile deja anunţate să se mai anunţe şi altele. Uşa este deschisă chiar şi pentru primarul în funcţie al municipiului Suceava, Ion Lungu. Conform deputatului Bălan, Ion Lungu a candidat, trei mandate la rând, de pe listele liberalilor. Acum este independent, dar în Consiliul Local al municipiului Suceava este susţinut de către consilierii noului PNL plus trei independenţi, astfel încât o revenire a primarului acum independent Ion Lungu în structurile liberale nu este neapărat de neacceptat. Deocamdată este cert faptul că în luna septembrie se va face un sondaj în rândul electoratului sucevean care îl va desemna pe candidatul cu cele mai mari şanse pentru obţinerea fotoliului de primar al municipiului Suceava. “Mai mult decât de a cere sucevenilor să propună cel mai bun candidat liberal pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, ce altă variantă mai bună am putea folosi?”, s-a întrebat deputalul Ioan Bălan. (Neculai ROSCA)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …