Monday , May 20 2024

Calatorii suceveni sunt nemultumiti ca asteapta prea mult autobuzele TPL

N cauza pentru care autobuzele dep\[esc graficul orar pe care trebuie s\ `l respecte const\ `n ambuteiajul care se creeaz\ pe rutele ocolitoare de pe strada Ana Ip\tescu
Sucevenii se pl=ng de faptul c\, de ieri, timpul de a[tepare a mijloacelor de transport public local este mai mare.
Dac\ `n urm\ cu c=teva zile c\l\torii a[teptau `ntre 6-10 minute pentru a trece c=te un autobuz prin sta]iile TPL, de ieri c\l\torii stau [i p=n\ la 15 minute `n a[teptarea unui mijloc de transport public `n comun.
~n timp ce autobuzele sunt mai pu]ine [i mult prea voluminoase pentru a se strecura mai u[or prin trafic, microbuzele particulare sunt `n num\r mai mare [i au o acoperire mai bun\ a str\zilor din ora[, motiv pentru care o parte din c\l\tori au renun]at la a[teptatul autobuzelor [i la `nghesuial\, prefer=nd s\ circule cu maxi-taxi.
~nt=rzierea autobuzelor din ultimele dou\ zile a fost determinat\ de bloc\rile din trafic din cauza lucr\rilor ISPA care sunt efectuate pe una din arterele principale ale municipiului – strada Ana Ip\tescu.
De[i muncitorii firmei Pfeiffer lucreaz\ doar pe o suprafa]\ de 15 metri, aceste lucr\ri ocup\ trei benzi de circula]ie. S-au propus dou\ rute de ocolire a acestei zone pe care se efectueaz\ lucr\ri, acestea aglomer=ndu-se foarte repede, av=nd `n vedere c\ [i pe unele din str\zile celor dou\ rute sunt realizate ba lucr\ri ISPA, ba lucr\ri la re]eaua de termoficare, ba lucr\ri din cadrul altor proiecte.
Cu privire la acest aspect, viceprimarul municipiului Suceava, Viorel Seredenciuc, a afirmat c\, „lucr\rile de pe strada Ana Ip\tescu vor dura p=n\ mar]i iar, `n cazul `n care vremea se va `mbun\t\]i, exist\ posibilitatea ca acestea s\ fie `ncheiate [i mai repede”.
Cu toate c\ nu este o perioad\ propice `n care s\ se desf\[oare aceste lucr\ri, potrivit primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, deoarece odat\ cu `nceperea anului [colar va fi mai mult\ aglomera]ie, aceste lucr\ri ce fac parte din proiectul ISPA trebuie realizate pe acea por]iune. (Iulia GU{|)

Vezi si

Protest spontan al angajaților suceveni din cadrul Arhivelor Naționale

Luni, 20 mai 2024, între orele 10.00-11.00, angajații din cadrul Arhivelor Naționale, Serviciul Județean Suceava …

No comments

  1. Traim intr-o tara in care nimeni nu stie de nimeni, pe cuvantul meu!!! Mai lasa-ti vrajeala cum ca microbuzele vin mai repede, ca nu este deloc asa! Ajungi sa stai in statie la Orizont si 20 minute pana vine un autobuz/microbuz, si oricum, de cele mai multe ori, nu este numarul care iti trebuie fiindca ori sunt prea putine, ori blocate in mizeria asta de trafic dintr-un oras, cica european! Pai cum naiba sa fie autobuze in oras, cand ele stau la capatul de linie si cate 3,4, asteptand, nu stiu, Apocalipsa?!Dar nu va faceti griji, cetateni ai orasului Suceava pentru ca “suntem pe maini bune”!