Sunday , November 27 2022

CAF-urile nu vor fi desfiinţate, deşi Termica a intrat în insolvenţă

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că a avut discuţii cu firmele care au fost desemnate ca administratori după intrarea în insolvenţă a societăţii Termica SA Suceava, cu scopul de a gestiona problemele de aşa manieră încât cazanele de apă fierbinte (CAF-uri) să nu fie desfiinţate şi să poată funcţiona chiar şi în sezonul rece. 
Potrivit celor spuse de primar, discuţiile au avut loc, luni, la Prefectură şi a ţinut să mulţumească prefectului Florin Sinescu pentru implicare în această problemă. Ion Lungu a explicat că doreşte ca în această vară să facă reparaţii la CAF-urile care sunt la vechea centrală termică a oraşului, situată lângă Ambro SA. Potrivit primarului, căldura în locuinţele sucevenilor va fi asigurată în prima parte a sezonului rece de la CAF-urile care aparţin de SC Termica.
Ion Lungu a spus că termenul de dare în funcţiune al noii centrale realizate de către Adrem Invest este 9 noiembrie, însă în ultimii ani s-a constatat că energia termică pentru încălzirea locuinţelor trebuie furnizată din jurul datei de 15 octombrie, motiv pentru care CAF-urile trebuie pregătite. Ion Lungu a mai spus că în vara aceasta vor fi efectuate unele lucrări la cele două CAF-uri şi vor fi organizate comandamente periodice, după tipicul celorlalte investiţii mari care au fost în Suceava în baza unor proiecte cu fonduri europene, şi în legătură cu lucrările la noua centrală care va funcţiona pe biomasă despre care a spus că, în prezent, merg bine. (D.P.)

Vezi si

Proceduri de terapie endovasculară la pacienți cu fistule arteriovenoase, o premieră pentru sistemul medical de stat din România realizată la Spitalul Județean Suceava 

    Vineri, 25 noiembrie, în cadrul Compartimentului de Radiologie Intervențională de la Spitalul Județean …