Sunday , February 5 2023

Brazii de Crăciun din centrul Sucevei și din Burdujeni au fost aduși marți. Miercuri va fi instalat cel de la Primărie

Bradul de Crăciun a fost montat deja în centrul municipiului Suceava.

Având 24 de metri înălțime, bradul a fost adus de Direcția Domeniului Public din cadrul Primăriei Suceava, de la un ocolul silvic privat din satul Bogata. Bradul a fost băgat în pământ pentru o lungime de 1,5 metri din tulpina sa, scopul evident fiind de a asigura o bună stabilitate. Apoi, înălțimea bradului a fost ajustată la 19,5 metri de la nivelul solului. „A trebuit să fie tăiat deoarece nu avea crengi suficiente la capete”, a spus Marian Andronache, directorul Direcției Domeniului Public. După cum a explicat acesta, ornarea bradului începe miercuri, când mii de buculețe luminoase vor fi puse pe fiecare creangă în parte.

În cursul zilei de marți va fi adus, tot de la Bogata, și bradul care va fi montat în sensul giratoriu din Burdujeni. Acesta a avea între 13 și 14 metri înălțime pentru că, de asemenea, va fi ajustată tulpina acestuia ca să poată fi ornat cu instalația luminoasă în cercuri.

Cel de-al treilea brad va fi adus, cel mai probabil miercuri, tot de la Bogata, și va fi amplasat în fața Primăriei Suceava, Marian Andronache precizând că va avea în jur de 11 metri înălțime. (D.P.)

Vezi si

Ministrul Sănătății le reamintește medicilor: Solicitarea de bunuri materiale sau bani pentru un act medical, intolerabilă, constituie faptă penală 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că este “absolut inacceptabil” ca medicii să ceară …