Tuesday , December 5 2023

Bonus de 5% firmelor care isi achita taxele locale la termen

N primarul Ion Lungu a declarat c\ firmele care achit\ toate taxele datorate pe anul viitor p=n\ la data de 31 martie vor beneficia de o reducere dup\ modelul celei acordate [i persoanelor fizice

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat c\ se vor acorda [i firmelor o serie de facilit\]i fiscale dup\ modelul celor acordate de municipalitate cet\]enilor. Aceast\ ideea a fost lansat\ la ultima [edin]\ a Consiliului Local Suceava, c=nd discu]iile cu privire la taxele locale s-au purtat pe tema reducerii sau men]inerii acestora la cotele actuale. „Un lucru pe care l-am discutat cu oamenii de afaceri, pe care ei zic c\ ar fi bine-venit, este s\ d\m posibilitatea [i societ\]ilor comerciale, adic\ persoanelor juridice, s\ le d\m un bonus la plata `n avans a taxelor [i impozitelor locale. Dac\ la persoanele fizice d\m 10%, la peroanele juridice s\ d\m 5% pentru plata p=n\ la 31.03.2011”, a declarat primarul Ion Lungu.
Pe de alt\ parte, el a precizat c\ este de preferat ca veniturile proprii ale Prim\riei, care sunt `n cea mai mare parte taxe [i impozite locale, s\ creasc\ de la un an la altul. ~n acest sens, Ion Lungu a dat ca exemplu demersurile pe care le-a avut la Guvern pentru ob]inerea de finan]are `n vederea reabilit\rii podului de la Burdujeni, c=nd unul din impedimentele de la Ministerul de Finan]e a fost tocmai cel privind acest nivel al veniturilor proprii [i dac\ acestea sunt sau nu `n cre[tere fa]\ de anul fiscal precedent. (D.P.)

Vezi si

Șase percheziții la o rețea româno-ucraineană de contrabandiști. Trei indivizi arestați, patru mașini și aproape 40.000 de pachete cu țigări, confiscate (FOTO, VIDEO)

Vineri, 1 decembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii …