Tuesday , November 29 2022

Bocete şi suspine printre asistentele de la Spitalul Judeţean

Fostele infirmiere, nemulţumite de posturile unde vor lucra ca asistente. 24 de foste infirmiere au trecut examenul de promovare şi vor lucra ca asistente începând cu data de 1 februarie. Repartizarea pe secţii a strârnit nemulţumiri, plecând de la considerentul că activitatea într-o secţie e mai intensă decât în cealaltă. Seful Spitalului, Vasile Rîmbu, încearcă să fie ironic: “Cele nemulţumite îşi pot păstra vechiul loc de muncă»
Spitalul judetean Sueava, 17 nov 2011 (26) [800x600]


Managerul Spitalului Judeţean Suceava, economistul Vasile Rîmbu, a repartizat pe posturi, în cursul zilei de ieri, joi, 29 ianuarie, cele 24 de foste infirmiere care au trecut cu brio examenul care să le permită să lucreze ca asistente, examen ce a avut loc în luna decembrie 2014. Acestea îşi vor începe activitatea începând cu data de 1 februarie 2015. In repartizarea pe posturi au fost vizate secţiile de Chirurgie, Terapie Intensivă şi Unitatea de Primiri Urgenţe, secţii suprasolicitate şi unde era nevoie de personal, însă unele proaspete asistente şi-au manifestat nemulţumirea faţă de postul primit, consi-derând că unele au fost avantajate în defavoarea celorlalte, iar repartizarea nu a avut loc după nişte criterii stabilite în prealabil. “Repartizarea s-a făcut după bunul plac al conducerii, nu s-a ţinut cont de nici un fel de criteriu, nici măcar de notele obţinute la examen”, a povestit printre lacrimi o asistentă, profund afectată de decizia conducerii spitalului. “Este vorba despre infirmiere care au absolvit cursurile unei şcoli post liceale cu profil sanitar. Am organizat un concurs intern de promovare, nu de angajare, iar pentru a le asigura un plus de credibilitate nu le-am repartizat pe secţiile unde au lucrat ca infirmiere. Probabil decizia nu a mulţimit pe toată lumea  dar pentru cele nemulţumite se poate păstra fostul loc de muncă şi anume cel de infirmieră“, a declarat  Rîmbu, din poziţia sa de şef peste Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …

One comment

  1. Batalia e pentru sectiile unde SPAGA e mai mare si mai sigura.Aceasta e singura concurenta in Spitalul sucevean.Nu calitatea si performanta unui serviciu ,ci mai ales multitudinea de spagi care trebuie oferite unui cadru medical.dIN aceste infirmiere care au facut asa zisa Postliceala,dar unde d-lor nu au invatat nimic,au cumparat niste examene ,va fi vai si amar de pacientiii care vor avea ghinionul sa nimereasca la ele.Prost pregatite,dar cu goana dupa imbogatire.Unele au dat fff mult si trebuie sa recupereze.