Sunday , February 5 2023

Bețivani prinși  la volan pe șoselele din județ

Sâmbătă, 11 decembrie 2021, la ora 17:20, lucrătorii Serviciului Rutier Suceava,  aflațI într-o acțiune, pe raza orașului Siret, au oprit pentru control un autoturism marca Ford. Şoferul, P. Marian, de 52 ani, cu domiciliul în  Siret, emana halenă alcoolică și avea comportamentul tipic al unei persoane care a consumat băuturi alcoolice. S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la Spitalul de Boli Cronice Siret, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Conducătorului auto i s-a reținut pemisul de conducere, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

În aceeași zi, ucrătorii  polițiștii din  Vatra Dornei  au oprit în trafic în cadrul unei acțiuni pe linie de prevenire a consumului de alcool  un autoturism marca Toyota, care circula pe DN18 din municipiul Vatra Dornei. La volanul mașinii se afla G. Dumitru, de 60 ani,  din Ciocănești. Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest , rezultând valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă seara, la ora 19.50, lucrătorii Secției Nr.13 de Poliție Bălcăuți, au oprit pentru control un autoturism Nissan, care se deplasa pe DJ 291A din direcția Siret către satul Baineț. Şoferul, A. Alexei, din Mușenița,  emana halenă alcoolică  și,  fiind testat cu  aparatul etilotest, a rezultat  o valoare  de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Conducătorul auto a declarat faptul că a consumat aproximativ 1,5 litri de vin la domiciliu, după care s-a deplasat cu autoturismul la un bar din localitatea Mușenița unde a consumat 50 ml de votcă, după care s-a deplasat la volanul autoturismului proprietate, spre domiciliu.

Sâmbătă seara, în jurul orei 23.00, T. Viorel, de 55 de ani, din Rădăuți,  a condus autoturismul marca Opel, pe str. Papetăriei din Rădăuți și, din cauzaneadaptării vitezei la condițiile de drum și pe fondul consumului de băuturi alcoolice ,  a intrat frontal într-un autoturism marca VW care se afla parcat pe partea dreaptă a direcției de deplasare. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale la cele două autoturisme. Întrucât T. Viorel emana halenă alcoolică, a fost condus la sediul Poliției  Rădăuți, unde a fost testat la ora 23.16 cu aparatul etilotest, rezultând  o concentrație de 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe 11 decembrie, în jurul orelor 22.40, echipajul de poliție din cadrul Poliției Orașului Liteni, în timp ce se afla pe str. Calea Suceava, din orașul Liteni a efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autoturism marca VW.  Conducătorul autoturismului, C. Adrian, de 49 ani, din oraș Liteni, emana halenă alcoolică și  a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Vezi si

Ministrul Sănătății le reamintește medicilor: Solicitarea de bunuri materiale sau bani pentru un act medical, intolerabilă, constituie faptă penală 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că este “absolut inacceptabil” ca medicii să ceară …