Friday , February 3 2023

Bătrân de 90 de ani, prădat de 7.000 de lei de trei puști într-o scară de bloc din George Enescu

Doi băieți de 14 ani și unul de 16 ani, din Şcheia, l-au văzut pe bătrânul de 90 de ani într-o patiserie de pe strada Universității cu mulți bani la el, așa că l-au urmărit. Bărbatul avea 4.000 de lei în portofel și s-a mai oprit la bancă, de unde a scos încă 3.000 de lei. Ajuns în scara blocului în care locuiește, în zona Curcubeu, a fost împins în interior de cei trei, care i-au furat portofelul. Un polițist aflat în timpul liber a dat întâmplător într-un magazin peste unul dintre făptași, care folosea un card contactless și avea un comportament suspect. Puștanul a recunoscut fapta

La 08.03.2019, orele 19.10, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată pe 8 martie de o femeie despre faptul că vecinul ei, V.B., în vârstă de 90 de ani, a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie comisă în scara blocului în care locuiesc.

Conform verificărilor polițiștilor, în acea după-amiază în jurul orelor 16:00, bătrânul a plecat spre piața agroalimentară George Enescu, având asupra sa suma de aproximativ 4.000 de lei. După ce a coborât din bloc, a mers la agenția Banca Transilvania, aflată la parterul blocului, de unde a mai scos suma de 3.000 de lei.

De la bancă a plecat spre piață, ajungând până la patiseria PATI-PRIMA de pe str. Universității, de unde și-a cumpărat diverse produse. După ce a ieșit din patiserie, V.B. s-a îndreptat spre domiciliu, pe traseul Piața Mică – Aleea Saturn – Bd. G. Enescu (zona Curcubeu), unde locuiește.

Accesul în scara blocului se face de la nivelul 1, pe o scară exterioară, la parter fiind spații comerciale.

După ce a deschis ușa de acces în bloc (prevăzută cu interfon), bătrânul susține că ar fi fost acostat de trei tineri de etnie rromă, care l-au împins în scara blocului, unde i-au sustras portofelul din buzunarul interior al hainei, după care toți trei au părăsit incinta. Persoana vătămată a urcat până la etajul șapte, unde locuiește, și a bătut la ușa vecinei sale, căreia i-a spus ce a pățit, rugând-o să sesizeze Poliția.

Conform celor declarate de persoana vătămată, unul din tinerii care l-au tâlhărit se afla în patiseria PATI-PRIMA atunci când a făcut el cum­părăturile, bănuind că a fost urmărit.

În jurul orei 19:40, un polițist din cadrul Poliției Municipiului Suceava, aflându-se în timpul liber în magazinul SC.PROFI ROM FOOD. SRL de pe str. Cetății nr. 2 din Şcheia, a observat un tânăr de etnie rromă care a achitat 2 sticle de suc Mirinda la 2 litri cu un card bancar prevăzut cu contactless. Întrucât tânărul respectiv avea un comportament suspect și ezitant, polițistul l-a interceptat și a solicitat prezența unui echipaj de po­liție la fața locului. La sediul Poliției Şche­ia s-a stabilit că acesta se numește Vasile Denis R. (14 ani), din comună. La controlul corporal, asupra acestuia s-a găsit un card bancar de la Banca Românească emis pe numele lui V.B., prevăzut cu contactless, precum și suma de 2316 lei.

Fiind audiat, Vasile Denis R. a declarat că pe 8 martie, în timp ce se afla la patiseria Pati-Prima de pe str. Universității, împreună cu Ionuț Gheorghe B. (16 ani) și Zobar Alexandru M. (14 ani), l-au observat pe V.B. că avea asupra sa o sumă mare de bani care le-a atras atenția. După ce acesta a părăsit patiseria, l-au urmărit până la domiciliul său, iar după ce a intrat în scara blocului, Vasile Denis R. a asigurat ușa de la intrare, iar ceilalți doi l-au deposedat de portofel. După comiterea faptei, cei trei  au îm­părțit suma de bani, deplasându-se în comu­na Şcheia, unde s-au despărțit. Polițiștii au întocmit în acest caz dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „tâl­hărie calificată”. (O.S.)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …

One comment

  1. Nu sunt de acord cu talhariile si combat cat pot.DAR ȘI BATRANUL CUM A PLECAT LA PLIMBARE CU 7000 de lei la e!llse stie ca pensionarii mai ales cei cu pensii speciale au bani mulți si o duc mai bine ca cei tineri care unt la inceput de drum.Suntem curioși ce pensie are acest batranel și ce funcții a avut de are pe 8 a lunii 7000 de lei.O fi ieșit și omul la agățat prin cartier.