Monday , December 5 2022

Bărbat de 35 de ani, arestat după ce ar fi încercat să-şi violeze fiica vitregă

 Gheorghe Cerlincă, de 35 de ani, din Scheia, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru tentativă de viol în formă agravată şi agresiune sexuală. Acesta este acuzat că în august 2014 şi octombrie 2014 a încercat să-şi violeze fiica vitregă în vârstă de 16 ani

 
gheorghe cerlinca 2 [800x600]


Judecătoria Suceava a dispus ieri arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului Gheorghe Cerlincă, de 35 de ani, din comuna Scheia, pentru comiterea infracţiunilor de „tentativă de viol în formă agravată” şi „agresiune sexuală”. In data de 12 februarie 2015, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Gheorghe Cerlincă pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la viol în formă agravată şi agresiune sexuală.
Anchetatorii au stabilit faptul că în cursul lunii august a anului 2014, în timp ce era acasă, a profitat de faptul că era singur împreună cu fiica sa vitregă G.B., în vârstă de 16 ani, pe care o avea în îngrijire, ocrotire şi educare, folosind acte de violenţă fizică cu scopul de a-i înfrânge rezistanţa fizică, inculpatul a atins-o pe minoră în zonele intime, victima reuşind să fugă după ce l-a zgâriat pe Gheorghe Cerlincă în zona gâtului.
In data de 27 octombrie 2014, profitând de aceleaşi împrejurări, inculpatul a exercitat din nou acte de violenţă fizică asupra G.B., de această dată cu scopul de a o constrânge să întreţină cu el raporturi sexuale, victima reuşind în cele din urmă să fugă după ce i-a spus tatălui său vitreg că un vecin este în grădina din apropierea casei sale.
Pe fondul constrângerii psihice exercitate de inculpat asupra sa, minora a avut în data de 5 noiembrie 2015 o tentativă de suicid, după ce a înghiţit mai multe pastile. Ea a fost transportată la Spitalul Judeţean Suceava unde a primit îngrijiri medicale. Adolescenta a povestit atunci că a recurs la acest gest din cauza că în familie există o stare conflictuală între mama sa şi tatăl său vitreg.
Chiar dacă minora trăia într-o adevărată teroare de mai bine de jumătate de an de zile, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava a aflat abia ieri despre toate aceste lucruri, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori cu această instituţie care află ultima că nu şi-a făcut treaba cum trebuie. Chiar şi în aceste condiţii DGASPC nu a luat nicio măsură, pentru că adolecenta ar trăi într-un mediu propice dezvoltării normale, urmând ca luni să meargă împreună cu mama sa la sediul DGASPC Suceava pentru a fi consiliată pshiologic. Despre tentativa de suicid din 5 noiembrie 2014 a minorei de 16 ani, DGASPC nu avea nici cea mai mică idee că s-ar fi produs pe meleagurile sucevene, deşi cei de acolo consideră că au o bună colaborare cu Spitalul şi Poliţia, colaborare care pare să nu ajute în niciun fel copii din judeţ aflaţi în situaţii din cele mai delicate şi de care Protecţia Copilului chipurile ar trebui să aibă grijă.
In alte ordine de idei, procurorii suceveni l-au reţinut pe 12 februarie 2014 pentru 24 de ore, fiindu-i aduse la cunoştinţă calitatea sa procesuală şi acuzaţiile formulate împotriva sa, iar ieri a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere admisă de instanţa suceveană.
Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de codul de procedură penală, necesară în vederea pro-punerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă princi-piul prezumţiei de nevinovăţie. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Tânăr de 20 de ani, prins drogat la volan în Rădăuți

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie 2022, polițiștii suceveni au acționat zilnic pe drumurile …

One comment

  1. De ce DNA sau alte institutii abilitate ale statului nu fac verificari si controale la DGASPC din toata tara intrucat la aceasta institutie se cheltuiuesc inutil suma mari de bani.Deasemenea aceasta institutie “clocaie” de pile,relatii si cunostinte care isi iau lunar lefuri grase fara a face nimic.Daca ai probleme familiare pentru care DGASPC este obligata sa-si faca treaba aceasta nu binevoieste sa mearga pe teren sa vada si sa constate realitatea motivandu-si gestul ca “nu avem combustibil”sau “nu este personal de serviciu” spanand sa mearga persoana in cauza la sediul lor.Ar fi multe de spus ,dar…….vorbesc degeaba.