Friday , September 30 2022

Bandă de hoţi condusă de o ţigancă de 35 de ani, săltată ieri de poliţiştii suceveni

Poliţiştii suceveni au efectuat zece percheziţii domiciliare la mai mulţi indivizi care se ocupau cu furturi din locuinţe şi care erau coordonaţi de o femeie de 35 de ani din Arbore u gruparea acţiona pe raza localităţilor Arbore, Solca, Marginea şi Horodnicu de Sus, ţintele lor fiind bătrânii care nu se puteau apăra sau reacţiona în vreun fel u pe parcursul anului 2012, aceştia au reuşit să creeze un prejudiciu de 50.000 de lei u poliţiştii au emis mandate de arestare pentru 24 de ore pentru Lăcrămioara Râpă, Petru Graur, ambii din Arbore şi pentru Alin Zlotar şi Vasile Zlotar, ambii din Horodnicu de Sus

 
De la sfârşitul anului trecut în localităţi precum Arbore, Solca, Marginea şi Horodnicu de Sus, o echipă de hoţi coordonată de Lăcrămioara Râpă, de 35 de ani, din localitatea Arbore, a devenit o adevărată teroare pentru locuitorii din zonă. Femeia era capul grupării în modul că ea racola victimele şi le dădea informaţii indivizilor din reţea despre locul unde trebuie să acţioneze. De la furturi de scule şi electrocasnice până la tâlhării, nu a fost decât un pas. Ultima acţiune a indivizilor coordonaţi de femeia de 35 de ani din comuna Arbore, de etnie rromă, a scos în evidenţă faptul că pe respectivul perimetru s-au produs pe parcursul unui an întreg zeci de fapte pentru care sunt indicaţi ca suspecţi grupul infracţional coordonat de către Lăcrămioara Râpă.
Ieri, începând cu orele 06.00, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi şi poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Marginea, sprijiniţi de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava şi jandarmi din cadrul IJJ Suceava au desfăşurat zece percheziţii domiciliare fiind vizate un număr de zece persoane care s-au asociat în vederea comiterii unor infracţiuni contra patrimoniului în perioada 2012 – 2013. Percheziţiile s-au defăşurat în localităţile Arbore, Solca, Marginea şi Horodnicu de Sus, cele zece persoane fiind suspectate în peste 20 de cauze de furt comise pe raza celor patru localităţi, dar şi în satele din zona municipiului Rădăuţi, prejudiciul total ridicându-se la peste 50.000 de lei. Membrii grupării au recurs la acte de violenţă asupra victimelor, fiind suspectaţi în două cazuri de tâlhărie, una săvârşită la data de 1 martie 2013 asupra unei bătrâne din Arbore şi ultima în noaptea de 10 spre 11 martie a.c., asupra unei familii de bătrâni din satul Volovăţ. Ultimele victime fiind agresate în propria casă şi deposedaţi de 1.500 de lei şi un telefon mobil. ~n urma activităţilor investigative a fost documentată activitatea infracţională a membrilor grupului, iar în urma percheziţiilor a fost asigurat materialul probator, fiind ridicate sume de bani, bunuri electronice şi electrocasnice provenite din furturi, scule, telefoane mobile şi alte obiecte. Totodată, au fost descoperite scule cu ajutorul cărora suspecţii pătrundeau prin efracţie în diverse locaţii.
~n urma percheziţiilor, nouă persoane au fost duse la audieri, faţă de Lăcrămioara Râpă, de 35 de ani, din comuna Arbore, Petru Graur, de 21 de ani, din comuna Arbore, Alin Zlotar, de 24 de ani, din Horodnicu de Sus şi Vasile Zlotar, de 20 de ani, din Horodnicu de Sus, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei competente cu propunere de emitere a mandatelor de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal. Faţă de celelalte persoane cercetările vor fi continuate pentru stabilirea formelor de participaţie la punerea în aplicare a rezoluţiilor infracţionale. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică …

No comments

  1. datile 10 ani pe linie si la cei ce iau ajutat 1 an