Friday , May 14 2021

Azi începe simularea Evaluării Naționale. Peste 5.000 de elevi de clasa a VIII-a, înscriși în 160 de centre de examen din județul Suceava

Probele încep la ora 9:00, iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate cele 160 de săli de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. Rezultatele obținute de elevi la simularea națională vor fi comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor

Obiectiv, Suceava, elevi, Evaluare Nationala, masca

Simularea examenului de Evaluare Națională a început azi cu loc proba scrisă la Limba și Literatura română, iar mâine va avea loc proba scrisă la matematică.

”În județul Suceava, pentru susținerea probelor scrise sunt înscriși 5.364 de elevi. Organizarea și desfășurarea examenului va avea loc în 160 de centre de examen. Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Județean Suceava, inspectorul școlar Cezar Anuței.

Au fost asigurate următoarele măsuri de prevenire și protecție, în contextul pandemiei: la intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu va trebui să depășească 37,3 grade Celsius) de cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată de desfășurare a activității; vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini etc); se realizează curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanța ușii, mânerul de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ștergere cu apă și detergent, apoi cu substanțe biocide; existența, în regim permanent, de săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar; în sălile de clasă examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între elevi, pe rânduri și între rânduri, de 1 m unul față de celălalt.

Candidații nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. și niciun fel de lucrări, precum manuale, dicționare, notițe, însemnări sau mijloace electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). În același timp, elevilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți elevi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Rezultatele obținute de elevi la simularea națională vor fi comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor. (O. NUȚU)

Vezi si

Programul vizitei premierului la Suceava

Premierul Florin Cîțu va sosi, vineri, 14 mai, în Suceava urmând să facă mai multe …