Friday , December 2 2022

Avocata Carmen Kreisel a fost arestată preventiv pentru 30 de zile

Aceasta este acuzată că a pretins 18.000 euro, din care a primit efectiv 8.000 euro, de la o persoană inculpată într-o cauză penală pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor calificat. Avocata i-a promis acesteia că va obţine o soluţie mai blândă în instanţă pe baza bunelor relaţii ce le are cu magistraţii Curţii de Apel Suceava

avocata kreisel _tn

Curtea de Apel Suceava a admis propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatei Carmen Kreisel – Cricleviţ, fostă Opaschi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Marţi dimineaţă, procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu un echipaj de jandarmi au descins la cabinetul avocatei Carmen Kreisel de pe strada Stefan cel Mare din municipiul Suceava. Avocata avea deschis la demisolul scării unui bloc de peste drum de Palatul Justiţiei un cabinet de avocatură, dar nu era foarte bine cunoscută de vecini, astfel încât, atunci când au venit procurorii şi jandarmii, ieri dimineaţă, aceştia au crezut că este vorba despre vreun caz al dânsei, astfel încât nu au dat prea multă importanţă evenimentului. Abia după ce persoanele care au intrat în locaţia de sub casa scării au ieşit cu braţe întregi de documente, au început să îşi pună întrebări asupra rostului prezenţei acestora.
Conform unui comunicat de presă transmis iniţial de DNA, procurorii acestei structuri au efectuat cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada 2010 – 2011.
In acest context, în cursul zilei de 10 noiembrie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate două percheziţii domiciliare, una la sediul unui cabinet de avocat din Suceava, iar cealaltă la domiciliul unei persoane fizice.
Procurorii DNA suceveni au adus-o la sediul parchetului, pentru audieri pe avocata Carmen Kreisel, fără a oferi informaţii suplimentare privitoare la eventualele infracţiuni pentru care dânsa urma să fie audiată. Colegii de breaslă, avocaţii din Baroul Suceava şi-au exprimat nedumerirea privind intrarea în atenţia DNA a dânsei, arătând totodată că avocata Carmen Kreisel, fostă Opaschi, a venit la Suceava de la Câmpulung Moldovenesc şi avea în lucru în general dosare civile şi penale de mai mică anvergură. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 10.11.2015, ora 17:00 şi până la data 11.11.2015, ora 17:00 a inculpatei Carmen Kreisel – Cricleviţ, fostă Opaschi, avocat în cadrul Baroului Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Din ordonanţa întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora: în perioada 2010-2011, având calitatea de avocat în cadrul Baroului Suceava, inculpata a pretins suma totală de 18.000 euro, din care a primit efectiv 8.000 euro, de la o persoană inculpată într-o cauză penală pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor calificat, martor denunţător în prezenta cauză, pretinzând că are influenţă asupra unei judecătoare din cadrul Curţii de Apel Suceava – Secţia Penală, investită cu soluţionarea apelului declarat de martorul denunţător şi, prin prisma relaţiilor personale pe care le întreţine cu acest magistrat, dar şi prin cointeresarea sa materială, o va determina să adopte o soluţie favorabilă în cauză, în sensul de a schimba încadrarea juridică a faptei reţinută în sarcina martorului denunţător din infracţiunea de omor calificat într-o infracţiune cu un grad de pericol social scăzut, sancţionată de legea penală mult mai blând, care să-i faciliteze obţinerea unei condamnări cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …

One comment

  1. Adica ala care omoarat un om pe trecerea de pietoni sta acasa si avocata sta la puscarie?
    Aia e pericol si ucigasul nu?
    Ma indoiesc ca avocata aia a facut asa ceva…poate ca e prea incomoda pentru cineva de prin tribunal…