Friday , April 26 2024

Avalanșă de oferte pentru reabilitarea cantinei de la CN Petru Rareș

Şansele să înceapă anul acesta reabilitarea cantinei internat de la Colegiul Național „Petru Rareș” din municipiul Suceava sunt tot mai mari. Este a treia licitație care a avut loc deja în acest an – fiind organizată de Primărie – și spre deosebire de celelalte două, de data aceasta avem de-a face cu o avalanșă de firme care doresc să câștige contractul. Nu mai puțin de nouă oferte au fost depuse la licitația care a avut loc în 25 ianuarie. Asta spre deosebire de închiderea gropii termporare de deșeuri de la Ipotești unde s-a prezentat o singură ofertă iar la cea pentru sensul giratoriu de la Traian Vuia nu a venit nicio firmă cu o ofertă valabilă.

colegiu, Petru Rares, Suceava, Obiectiv, rezultate, bacalureat, top

Ofertanții sunt: Mateo Rustic Construct, COMTRANSPORT, SUCT, ANTRAMICONS SRL, CASA GRUP SRL, ADN GLOBAL EARTH (în asociere cu Iuli-MIHA), GENERAL CONSTRUCT S.R.L. (în asociere cu Loial Impex SRL), EURO EST GROUP S.R.L. (în asociere cu BAHM CONSTRUCTII CIVILE SI INDUSTRIALE) și BARBATI LTD (în asociere cu TEC TELECOM S.R.L.).

Având în vedere că perioada de valabilitate a ofertelor este de patru luni de la termenul limită de primire a respectivelor oferte, rezultă că Primăria Suceava are în plan să finalizeze procedura de atribuire a contractului de lucrări referitor la reabilitarea cantinei internat cel târziu pe data de 25 mai. Durata contractului va fi de 12 luni, ceea ce înseamnă că dacă totul va decurge conform planurilor, cel târziu în primăvara lui 2024 va fi o cantină-internat reabilitată termic la Colegiul Național „Petru Rareș”.

Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 8.168.219,28 fără TVA iar asta înseamnă că dacă adăugăm TVA de aproape 19% la suma respectivă ar însemna o valoare de peste 9,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă că va fi echivalentul a circa două milioane de euro. Nu este exclus – mai cu seamă în condițiile în care sunt nu mai puțin de nouă oferte depuse – ca prețul cu care vor fi contractate lucrările să fie mai scăzut și asta pentru că ofertele care vor fi făcute la licitație nu trebuie să aibă prețuri mai mari decât valoarea estimată, în caz contrar ofertele ar fi inadmisibile. Asta cu atât mai mult cu cât criteriul de atribuire nu este „cel mai bun raport calitate-preț”, ci este „prețul cel mai scăzut”.

Finanțarea a fost atrasă de Primăria Suceava în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C5- Valul Renovării, Axa 2 „Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice”, Operațiunea B.2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice. (D. P.)

Vezi si

Elevii Teodor Cârloanță și Marian Nicolay Ionescu, în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie din Kazahstan

Marian Nicolay Ionescu a obținut Mențiune acordată de Ministerul Educației și elevii Teodor Cârloanță, Amalia …