Friday , April 26 2024

Astăzi debutează Simpozionul internațional pe tema piciorului diabetic, la Spitalul Județean Suceava

Evenimentul se va desfășura azi și mâine. Vor participa medici din țară, din Ucraina și din Republica Moldova

Spitalul Județean Sucea­va organizează astăzi și mâine un simpozion internațional pe tema piciorului diabetic și a tra­­tamentului minim invaziv al acestuia. Acest eveniment este organizat cu sprijinul Asociației de Podiatrie în parteneriat cu Societatea de Neuroradiologie și Radiologie Interven­țională din România, sub numele de Simpozion Regional Multidisciplinar de Tehnici Endovasculare. «Evenimentul este adresat comunității medicale și științifice și se bucură de participarea unor specialiști de renume național și internațional în domeniul radiologiei intervenționale. Simpozionul își propune să aducă în atenția publicului subiecte de interes pentru specialiștii în radiologie intervențională și domeniile conexe, astfel că sesiunile principale vor avea ca tematică accidentul vascular cerebral ischemic acut și ischemia critică a piciorului persoanei cu diabet – realitatea din sistem și subfinanțarea procedurilor endovasculare», au explicat organizatorii evenimentului. Sunt invitați par­­ticipanți din țară și străi­nătate, personalități medi­cale, profesori și doctori care formează echipa multidisciplinară de tratament al piciorului diabetic. Rezultatele clare ale tratamentului minim invaziv au determinat reducerea cu până la 50% a amputațiilor la nivelul Spitalului de Urgență Județean Suceava. Prin intermediul workshopului orga­nizat la Suceava, participanții vor aprofunda cunoaș­terea metodelor de tratament minim invaziv, folosind proceduri de radiologie intervențională în boala arterială peri­ferică la persoanele cu diabet.

 

“Totodată, în cadrul simpo­zionului va fi lansat noul website al Societății de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională, www.snrir.ro, o platformă online ce are rolul de a oferi educație și formare continuă pentru membrii săi, pentru alți medici și oameni de știință cu implicare și interes în radiologia inter­ven­țională, precum și de a veni în sprijinul pacienților, prin oferirea de informații despre procedurile de radiologie intervențională și afecțiunile ce pot fi astfel tratate și realizarea unei baze de date de contact pentru specialiștii din acest domeniu din România”, au completat organizatorii simpo­zionului. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Elevii Teodor Cârloanță și Marian Nicolay Ionescu, în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie din Kazahstan

Marian Nicolay Ionescu a obținut Mențiune acordată de Ministerul Educației și elevii Teodor Cârloanță, Amalia …