Friday , January 27 2023

Aproape 30.000 de suceveni au fost vaccinați gratuit împotriva gripei

Cu toate acestea, numărul cazurilor de pacienți diagnosticați cu afecțiuni respiratorii continuă să crească de la o săptămână la alta, după cum arată datele făcute publice de DSP Suceava. Săptămâna trecută, aproape 2.500 au ajuns la medic pentru tratament 

, Image: 41269409, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: CHASSENET / BSIP / Profimedia

De la debutul campaniei gratuite de vaccinare antigripală, aproape 30.000 de suceveni au fost imunizați, dar cu toate acestea, numărul pacienților care necesită tratament de specialitate, continuă să crească. După cum reiese din datele statistice ale Direcției de Sănătate Publică Suceava, în prima săptămână din lunadecembrie, nu a fost confirmat niciun caz de gripă.

Numărul pacienților care au ajuns la medic din cauza răcelilor a fost de 2.231 de persoane. Dintre aceștia, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 1.871 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 și 14 ani, respectiv 622 de cazuri, iar în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost diagnosticați 402 suceveni. La copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani au fost alte 370 de cazuri de îmbolnăviri, iar în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani au fost 169 de cazuri. În rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an au fost 187 de cazuri, pentru ca cele mai puține cazuri, și anume 121, să fie înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 32 au fost internați pentru tratament de specialitate.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 360 de cazuri de pneumonii, iar 45 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 77 de cazuri, s-au înregistrat în rândul sucevenilor cu vârsta de peste 65 de ani, iar printre persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani și printre copiii cu vârsta între cinci și 14 ani, au fost câten 68 de cazuri, categorie urmată de persoa­nele cu vârsta între 50 și 64 de ani, cu 65 de cazuri. Tot în prima săp­tămână din decembrie, 52 de copii cu vârsta cuprinsă între doi și pa­tru ani, au fost diagnosticați cu pne­umonie, la aceștia agăugându-se și 30 de copii nou-născuți, cu vârsta de până într-un an. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Managerul Spitalului Județean: Toleranța zero față de actele de corupție. Tot personalul va fi reinstruit cu privire la standardul anti-mită

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  medicul Alexandru Calancea, a susținut …