Sunday , February 5 2023

Aproape 130 de șoferi testați cu etilotestul de polițiștii suceveni

Polițiștii au desfășurat o acțiune rutieră în zona municipiului Suceava, ocazie cu care au testat 129 de șoferi cu aparatul etilotest, au dat amenzi în valoare de 14.000 de lei, au reținut cinci permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare

 alcoolscop'

Polițiștii au programat acțiuni pe toate segmentele de activitate pentru creșterea gradului de siguranță la nivelul municipiului Suceava dar și în zona rurală adiacentă. Siguranța stradală este o prioritate pentru polițiștii suceveni. În acest sens, acțiunile desfășurate de polițiști vizează atât problematica siguranței fizice și patrimoniale a persoanelor dar și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Având în vedere faptul că în weekend mulți cetățeni din comunele limitrofe vin în municipiul Suceava pentru cumpărături, distracție sau relaxare, polițiștii au organizat o acțiune cu efective sporite în noaptea de 10 spre 11 iunie 2017, pe raza de competență pe linia prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere produse de șoferii care au condus vehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice. În cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 129 de șoferi și au fost constatate șase infracțiuni din care cinci alcoolemii. De asemenea, au fost date și 13 amenzi în valoare de 14.035 de lei. Pentru abaterile săvârșite au fost reținute cinci permise de conducere, iar pentru defecțiuni tehnice și alte deficiențe au fost retrase două certificate de înmatriculare.

La data de 10 iunie 2017, în jurul orei 22.00, un bărbat de 46 de ani, din comuna Moara, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea mașina pe DC 71, din localitatea de domiciliu,  având o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal.

La data de 11 iunie a.c., ora 02.50, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Suceava, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul  pe strada Universității din localitate având o alcoolemie de 0,44  mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

In aceeași noapte, la ora 04.50, un tânăr de 24 de ani, din comuna Mitocul Dragomirnei, a condus autoturismul  pe strada Grigore Alexandru Ghica, în municipiul Suceava, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,54  mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 11 iunie 2017, la ora 00.00, un tânăr de 25 de ani, din comuna Preutești, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce circula pe strada Calea Unirii, din municipiul Suceava, cu viteza de 110 km/h, în localitate, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,34  mg/l alcool pur în aerul expirat.

In aceeași zi, la ora 02.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Universității din localitate, mașina condusă de un ieșean de 36 de ani. Întrucât mirosea a băuturi alcoolice, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (D.Z.)

 

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …