Thursday , December 8 2022

Ani grei de închisoare pentru indivizii care au omorât în bătaie un bărbat din Milişăuţi

arest

Iliuţă Rotari din Marginea şi Ioan Pacriţă din Iaşi au fost condamnaţi la 10, respectiv 15 ani de închisoare pentru omor. Ei au fost acuzaţi că au omorât în bătaie un bărbat de 49 de ani, din Milişăuţi, cu care au avut o ceartă pe fondul consumului de băuturi alcoolice
Tribunalul Suceava i-a condamnat ieri pe inculpaţii Iliuţă Rotari, de 42 de ani, din comuna Marginea şi Ioan Pacriţă, de 43 de ani, din judeţul Iaşi, la pedepsele de 10, respectiv 15 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor. Cei doi trebuie să achite statului câte 2.570 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Decizia judecătorilor suceveni nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Amintim că în data de 19 iulie 2014, la ora 13.00, Poliţia oraşului Milişăuţi a fost anunţată despre faptul că Mircea Hriţcu, de 49 de ani, a fost găsit decedat în locuinţa sa. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că bărbatul locuia singur, iar în data de 18 iulie 2014, în jurul orei 19.00, a fost vizitat de doi indivizi cu care a consumat băuturi alcoolice. A doua zi, vecinii l-au găsit pe Mircea Hriţcu decedat, întins pe pat cu mai multe leziuni pe faţă şi braţe.
In urma cercetărilor făcute, anchetatorii au stabilit faptul că în noaptea de 18 spre 19 iulie 2014, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan, Iliuţă Rotari şi Ioan Pacriţă l-au bătut pe Hriţcu lovindu-l de mai multe ori cu pumnii, picioarele şi cu tot ce le-a căzut la îndemână peste cap şi braţe, cauzându-i acestuia leziuni grave ce au condus în scurt timp la deces. Oamenii legii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o durată de 24 de ore a lui Iliuţă Rotari sub aspectul comiterii infracţiunii de omor, iar a doua zi a fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă. Ioan Pacriţă, celălalt suspect, urma să fie expertizat din punct de vedere neuropsihiatric, din cauza istoricului internărilor, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei.
In comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava se arată că inculpaţii “au exercitat cu intenţie acte de violenţă grave, repetate şi de mare intensitate asupra victimei, lovind-o cu palmele, pumnii şi obiecte contondente dure (bucăţi de lemn) la nivelul corpului şi în special al feţei, cauzându-i le-ziuni grave ce în scurt timp au condus la deces”. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …