Angelica Fădor: Proiectele de lege pro-infracționalitate ale PSD au fost respinse de Parlament, la solicitarea deputaților PNL

reportersite
29/05/20 ora:7:10am

Camera Deputaților, în urma demersurilor deputaților PNL, a respins principalele proiecte legislative ale PSD care atacau direct statul de drept. Astfel, deputații PNL au reușit să introducă pe ordinea de zi a Camerei o serie de proiecte ținute la sertar de PSD și care erau pregătite pentru a veni în sprijinul unor grupuri certate cu legea, a declarat ieri deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor.

„Proiectele pe care PNL a reușit să le blocheze, prin respingerea lor la vot,  priveau scoaterea de sub incidența penală a infracțiunilor de serviciu și corupție a senatorilor și deputatilor; scăderea pedepselor cu închisoarea prin modificarea sporurilor de pedeapsă; închisoare la domiciliu în faza de arest preventiv pentru majoritatea infracțiunilor și îngrădirea drastică a situațiilor în care judecătorul poate decide arestarea preventivă; timorarea judecătorilor și procurorilor; grațierea unor pedepse și reincriminarea insultei și calomniei.

În calitate de deputat voi veghea, împreună cu ceilalți parlamentari ai PNL, ca astfel de proiecte create împotriva cetățenilor cinstiți ai României să nu mai poată fi promovate în Parlamentul României.

Parlamentul trebuie să fie locul unor dezbateri serioase asupra unor acte normative care să facă din România un stat respectat la nivelul Uniunii Europene. Atât grupurile parlamentare ale PNL, cât și Guvernul liberal au ca prioritate protejarea valorilor statului de drept și, pentru perioada următoare, revenirea economică a României. PSD trebuie să înceteze să mai susțină proiecte controversate și aibă o atitudine proactivă în Parlament. Electoratul așteaptă să reconstruim țara, iar reconstrucția ei nu poate fi făcută cu o opoziție distructivă”, a declarat deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor. (O.S.)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. vremelnic deputat 29/05/2020 la ora 16:27 -

    angelica, in marea calitate vremelnica de deputat, zi-ne care-i treaba cu alocatiile pentru copii. cam ce se zvoneste pe la camara deputatilor?
    poate ii aduci aminte primului ministru ca avem de incasat drepturi salariale castigate in instanta, drepturi retinute abuziv de guvernul boc. cat a fost guvern psd, ne-am primit drepturile castigate in instanta. acum orban nici nu vrea sa auda. cum vine asta?
    cum vorbesti dumneata de infractionalitate, cand guvernul pnl nu pune in aplicare hotararile judecatoresti definitive si irevocabile?
    ce stat de drept e asta in care orban si citu nu pun in aplicare horararile instantelor?