Saturday , December 3 2022

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti în urma unei acţiuni silvice

Poliţiştii au desfăşurat o acţiune silvică, ocazie cu care au dat 142 de amenzi în valoare totală de 62.400 de lei şi au confiscat 30 mc de lemn în cuantum de 10.000 de lei

 

transport lemne

In perioada 12 – 19 ianuarie 2018, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava, în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava şi Direcţiei Silvice Suceava, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii tăierii, transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a lemnului. În cadrul acţiunii au fost făcut 50 de controale la exploatări forestiere, instalaţii de debitat şi ocoale silvice, dar şi în trafic. În urma controalelor făcute au fost constatate şase infracţiuni. De asemenea, pentru neregulile şi abaterile identificate au fost date 142 de amenzi în valoare de 62.400 de lei. Totodată, au fost confiscaţi aproape 30 mc de lemn în valoare de circa 10.000 de lei.

O patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176, pe raza comunei Moldoviţa, camionul condus de un localnic de 28 de ani, care transporta lemn. Cum existau suspiciuni cu privire la cantitatea de cherestea transportată şi cea consemnată în avizul prezentat pentru control de şoferul, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul transporta 11,62 mc cherestea de esenţă răşinoase şi nu 7,21 mc, cum era consemnat în documente.

În acest caz s-a dispus confiscarea lemnului în plus, respectiv cantitatea de 4,18 mc cherestea, în valoare de 3.000 de lei, ce a fost predată în custodie organelor silvice şi sancţionarea contravenţională cu amendă în valoare de 6.000 de lei, a societăţii din comuna Moldoviţa care a emis documentele de transport. (D.Z.)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …