Friday , December 9 2022

 Amenzi de peste 38.000 de lei, aplicate de polițiști transportatorilor fără licență sau care nu au eliberat bilete călătorilor

Joi, 6 octombrie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, au desfășurat la nivelul județului Suceava, între orele 06.45-08.45, o acțiune pe linia respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane interjudețean, a creșterii gradului de siguranță rutieră cât și a reducerii numărului de accidente de circulație grave în rândul conducătorilor de autovehicule în cauză, ocazie cu care au fost controlate 54 de vehicule și aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 38.965 lei.

În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 2 permise de conducere, au retras 5 certificate de înmatriculare și au indisponibilizat 3 vehicule.

Astfel, la ora 07:30, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe raza municipiului Fălticeni, un autovehicul condus de un bărbat, care efectua transport de persoane interjudețean, fără a deține o licență de transport sau o copie conformă valabilă. În cauză s-a dispus imobilizarea vehiculului în cauză și suspendarea dreptului de utilizare a acestuia pentru o perioadă de 6 luni prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

De asemenea, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe raza localității Bogdănești, un autovehicul condus de un bărbat, care efectua de transport de mărfuri, fără a deține o licență de transport / copie conformă valabilă. În cauză s-a dispus imobilizarea vehiculului în cauză.

A fost depistat de către un echipaj din cadrul Serviciului Rutier și un autovehicul condus de un bărbat care efectua transport de persoane, fără a respecta obligativitatea de a emite bilete de călători pasagerilor transportați. În acest caz s-a dispus amendarea operatorului de transport cu  9.000 lei.

Vezi si

Flutur: Sper ca în 2023 să putem trimite la finanțare tronsonul dintre Pașcani și Suceava al A7. Avem nevoie de această autostradă ca de aer

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a mers, joi, personal în zona unde urmează a …