Sunday , January 29 2023

Alte 20 de incendii de vegetație uscată semnalate ieri în județul Suceava

Pompierii ISU Suceava au făcut ieri un nou apel către cetățeni să renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere. Deoarece legislația interzice arderea la întâmplare a vegetației uscate, iar cei care o fac pun în pericol fondul forestier, bunuri materiale importante sau chiar vieți omenești, populația și factorii de răspundere din administrațiile locale, au fost din nou rugați să respecte interdicțiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă când flăcările sunt favorizate de condițiile meteorologice (vânt puternic).

“Subliniem faptul că un rol important în prevenirea incendiilor în profil teritorial îl au autoritățile administrației publice locale care, prin toate pârghiile legale de care dispun, trebuie să conștientizeze și să determine populația să se comporte și să acționeze în spirit civic”, au transmis reprezentanții ISU Suceava.

20 de incendii de vegetație uscată au fost înregistrate ieri, pe raza județului Suceava. Ca urmare a acestor incendii au fost afectate: 50 ha vegetație uscată; 40 ml gard; 7 tone plante furajere (baloți); 21 metri cubi scândură, 10 metri cubi grinzi, 10 metri cubi dulapi din lemn și 6 metri cubi lemn rotund (incendiu de vegetație izbucnit pe raza localității Todirești, propagat la un container din PVC, în care se afla material lemons,  pregătit pentru construcția unei locuințe).

În aceste misiuni au fost angrenați peste 100 de pompieri militari cât și personal al Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, personal apartinând Ocolului Silvic și inclusiv cetățeni din apropierea zonelor afectate.

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …