Sunday , January 29 2023

Al doilea caz de gripă diagnosticat în această iarnă la Suceava

Saptămâna trecută a fost diagnosticat al doilea caz de gripă din acest sezon în județul Suceava. Pacientul nu a avut nevoie de spitalizare. Peste 2.000 de pacienți au fost diagnosticați cu viroze și pneumonii

 Medicii suceveni au diagnosticat, zilele trecute, al doilea caz de gripă din acest an. Pacientul nu a manifestat o formă severă de boală și nu a avut nevoie de spitalizare.

Numărul cazurilor de viroze și pneumonii s-a dublat însă față de săptămâna precedentă, când 1.036 de suceveni au avut nevoie de asistență medicală. În ultimele șapte zile numărul cazurilor a ajuns la 2.067. Mai exact, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 1.637 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare, în creștere comparativ cu 831 de cazuri, câte au fost în săptămâna anterioară. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, unde au fost 554 de îmbolnăviri, iar printre copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani au fost 338 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii. În rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost 324 de cazuri. În rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an au fost 203 cazuri, categorie urmată de persoanele cu vârsta între 50 și 65 de ani, cu 100 de îmbolnăviri. Printre pesoanele cu vârsta peste 65 de ani au fost înregistrate 118 îmbolnăviri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 55 au fost internați pentru tratament de specialitate.

Tot în perioada 5-11 decembrie, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 429 de cazuri de pneumonii. 131 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 99, s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta între cinci și 14 ani, iar printre copiii între doi și patru ani au fost 86 de cazuri de pneumonie. Afectați de pneumonie au fost și copiii nou-născuți, fiind diagnosticate 93 de îmbolnăviri. În rândul sucevenilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost 61 de cazuri de penumonii. Printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani și printre persoanele trecute de 65 de ani, au fost câte 45 de pacienți diagnosticați cu pneumonii. (Cristina RUȘTI)

 

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …