Saturday , August 6 2022

Acțiuni de amploare desfășurate în acest week-end de peste 100 de polițiști suceveni pentru depistarea celor care se urcă băuți sau drogați la volan

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise, în weekend-ul 29 – 31 iulie 2022 polițiștii au desfășurat acțiuni la nivel județean, fiind implicați peste 100 de polițiști din structurile rutiere și de ordine publică.

Activitățile principale au fost concentrate în zonele în care s-au organizat evenimente sociale și artistice cu participarea unui public numeros  (zona Vatra Dornei – Poiana Stampei) dar și în celelalte zone ale județului, în special în proximitatea barurilor, cluburilor, discotecilor, sau unităților de alimentație publică.

Echipajele de poliție rutieră cu autospeciale inscripționate și neinscripționate au fost prezente în aceste zone și au fost realizate peste 500 de testări cu aparatele etilotest, etilometru și drugtest.

Activitățile polițiștilor au avut o importantă componentă preventivă de descurajare, în această perioadă nefiind înregistrate evenimente rutiere grave pe fondul consumului de alcool sau droguri. De asemenea, prezența activă în trafic a polițiștilor a dus la identificarea la timp a celor care au nesocotit legea, consumând alcool și urcându-se la volan, în toate cazurile fiind suspendat dreptul de a conduce vehicule sau fiind întocmite dosare penale, prevenindu-se astfel producerea unor tragedii rutiere.

Doar în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în mai puțin de 2 ore, polițiștii au identificat în trafic trei șoferi care au consumat alcool, rezultatele testărilor cu aparatul etilotes evidențiind valori ale alcoolemiei care atrag răspunderea penală.

Polițiștii reamintesc faptul că legea pedepsește conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce șoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interszise, iar concentrația în sânge depășește limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reținut, fără drept de circulație.

Vezi si

test, depistare, coronavirus, Obiectiv

Mai puține infectări COVID în județul Suceava: 119 cazuri în ultimele 24 de ore și 133 de bolnavi internați

119 cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în …

Leave a Reply

Your email address will not be published.