Accident cu o cisterna in flacari si un om carbonizat, la Vadu Moldovei (VIDEO)

reportersite
13 octombrie 2010, 22:56

o autocistern\, cel mai probabil din Ucraina, a intrat într-un transformator electric accidentul, produs pe DN2, între Ro[iori [i Vadu Moldovei, a dus la blocarea circula]iei pe drumul european timp de mai multe ore cisterna con]inea substan]e combustibile care au luat foc în urma impactului cu transformatorul electric mai multe localit\]i din zona au r\mas f\ra curent

Un grav accident de circula]ie s-a produs asear\, în jurul orei 20.45, pe drumul european E85 – DN2, pe raza satul Ro[iori, comuna For\[ti, la intrarea în Vadu Moldovei. O cisterna înc\rcata cu substan]e combustibile s-a r\sturnat [i a luat foc, iar [oferul autotractorului care transporta cisterna a murit carbonizat. Potrivit declara]iei adjunctului [efului Inspectoratului de Poli]ie a jude]ului Suceava, comisar [ef Ioan Crap, autocisterna condusa se pare de un [ofer ucrainean, la curba de pe DN2 între cele doua localit\]i a pierdut controlul volanului din cauza vitezei excesive, a p\r\sit partea carosabila [i a intrat într-un transformator electric. În urma impactului s-a produs un incendiu. A luat foc combustibilul din cisterna iar [oferul r\mas blocat în cabina autotractorului a fost practic carbonizat. La fa]a locului s-au deplasat pompierii de la Suceava [i F\lticeni, fiind organizata o comanda operativa coordonata de [eful ISU Suceava colonelul Ioan Burlui. Lupta cu fl\c\rile ce se în\l]au la mai mult de 20 de metri a durat mai mult de doua ore iar în acest interval s-a decis întreruperea func]ion\rii liniei de medie tensiune care alimenteaza mai multe localit\]i din zon\.

IPJ Suceava a luat m\sura devierii traficului de pe DN2 pentru cei care sa doreau sa plece spre sudul ]\rii, pe DN15C – Boroaia – Târgu Neam], iar pentru cei care doreau sa vina înspre Suceava s-a luat leg\tura cu poli]ia din Pa[cani pentru ca traficul sa fie deviat din comuna Criste[ti spre Pa[cani urmând a se reveni spre Suceava imediat ce Inspectoratul pentru situa]ii de urgen]a jude]ean va comunica faptul ca pericolul a fost îndep\rtat. La ora închiderii edi]iei poli]i[tii înca nu reu[isera sa identifice ma[ina care a produs accidentul, locul de unde venea [i loca]ia de destina]ie.
Timp de mai bine de doua ore mai multe localit\]i din zona au r\mas f\ra curent electric. Este vorba despre Vadu Moldovei, P\ltinoasa, Berchi[e[ti, Dr\goie[ti, M\z\n\e[ti, Cornu Luncii, M\lini, Slatina, cu toate satele aferente. Reprezentan]ii Eon au transmis ca vor face în zilele urm\toare o anchet\, împreuna cu inspectorii ITM [i vor remedia în cel mai scurt timp defec]iunile de pe re]eaua de furnizare a energiei electrice cauzate de accidentul de asear\. (Neculai RO{CA)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. tanase 14/10/2010 la ora 1:17 -

    poate si transformatoarele astea sunt prea aproape de strada..familia soferului ar trebui sa dea in judecata autoritatile. romane..renel-ul ..si pe cine a aprobat instalarea transformatorului aproape de o sosea in curba.