Friday , May 17 2024

Contract de 170.000 de euro pentru realizarea unui spectaculos punct de belvedere pe Piatra Şoimului – Rarău

Vineri, 12 aprilie, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat contractul pentru construirea unui punct de belvedere tip skywalk în perimetrul Piatra Şoimului – Rarău.

”Acest  skywalk – cuib de șoim – este un proiect extrem de interesant. O panoramă pe Piatra Șoimului, o investiție care prevede în primul rând o infrastructură cu fundații de beton izolate, încastrate în stâncă, armate foarte puternic. Suprastructura este formată din două rampe metalice, un podest eliptic (platforma) de unde se fac observațiile, cu pardoseală din sticlă, cu balustradă din sticlă securizată, dublată de balustradă din fier”, a explicat Gheorghe Flutur.

Suprafața  skywalk-ului este de 37 mp, iar valoarea proiectului  este de 170.000 de euro, fonduri asigurate Consiliul Județean Suceava. Termenii contractului prevăd 11 luni pentru proiectare și execuție și 36 de luni garanție.

”Acest cuib de șoim va fi, cred, cel mai atractiv loc pentru practicanții de turism montan, pentru panorama deosebită. De aici se vede arhipelagul munților din Bucovina, de pe valea Bistriței, în special,  de pe Rarău, Ceahlău, Giumalău, Munții Rodnei, Munții Călimani și pe timp senin toată Valea Bistriței, cu o priveliște unică. Sunt convins că va fi o atracție teribilă”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Licitația pentru realizarea acestui proiect a fost câștigată de o asociere de firme din Iași, PAVILUX SRL și SC SAM IDEAS SRL, reprezentanții acestora declarând că și pentru ei realizarea skywalk-ului din Rarău este o experiență unică și o provocare. (O.S.)

Vezi si

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte din ultima deplasare din acest sezon

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte de la Bacău, după ce a câștigat, vineri, …

One comment

  1. Mda, chiar dacă nu-i legat de Belvedere Rarău, gurile rele spun ca “Vatra Dornei ar fi avut un proiect Parc de distracții”, numai ca, hopa ce să vezi, proiectul a fost “parașutat la Gura Humorului, care o fi fost “mișmașul “, daca stirea o fi reală ???!!!.