Thursday , December 8 2022

600 de elevi din judeţ vor beneficia de consiliere şi ajutor în învăţare prin proiectul „Teen Perform”

elevi


„Teen Perform” este un program inovator de îmbunătăţire a rezultatelor şcolare în învăţământul liceal. În perioada 4 – 18 octombrie 2014 s-au desfăşurat cursurile de pregătire adresate cadrelor didactice implicate în proiect.
Astfel, din judeţele Suceava şi Dâmboviţa au participat la programe acreditate  de formare 240 de profesori care predau discipline la care se susţin probe de bacalaureat (în programul de formare cu tema  „Metode inovative de pregătire suplimentară pentru bacalaureat prin dezvoltarea de competenţe cheie”) şi 40 de consilieri şcolari (în programul cu tema „Dezvoltare de abilităţi în vederea  creării  de  competenţe cheie la elevii de liceu”). Scopul acestor programe a fost pregătirea cadrelor didactice pentru a sprijini elevii clasei a XII-a în activitatea de învăţare de success şi de pregătire pentru examenul de bacalaureat.
Potrivit calendarului de activităţi în perioada 18 octombrie 2014 – 17 ianuarie 2015 se va desfăşura în câte 5 licee din fiecare  judeţ faza pilot a programului educaţional la nivel multiregional, în vederea susţinerii cu succes a examenului de bacalaureat de la final de clasa a XII-a, de care vor beneficia 600 de elevi (30 grupe şi anume câte 5 grupe pe instituţie şcolară).
Scolile selectate din judeţul Suceava pentru faza de pilotare a proiectului sunt: Colegiul Tehnic Rădăuţi, Colegiul Tehnic „Mihai  Băcescu” Fălticeni, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava şi Colegiul Silvic “Bucovina” Câmpulung Moldovenesc.
Etapa de pilotare are rolul de a evalua şi monitoriza progresul elevilor, resursele şi instrumentele utilizate, modalităţi de îmbunătăţire şi adaptare a acestora. Sesiunile de pregătire vor fi în paralel cu sesiuni de consiliere psihopedagogică cu rol de suport în scopul orientării şcolare şi profesionale şi dezvoltării de competenţe cheie la elevii de liceu (managementul învăţării,  organizarea  timpului, managementul stresului etc.), în funcţie de profilul elevilor.
Derularea propriu-zisă a programului multiregional de educaţie va avea loc în perioada 18 ianuarie – 17 iunie 2014 în 34 de unităţi selectate din  judreţele Suceava şi Dâmboviţa, pentru pregătirea a 3500 de elevi. (Iulia-Greta NIGA)

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …

One comment

  1. Este binevenita aceasta masura. Ce imi puteti spune despre judetul Bacau? Cand incepe pregatirea sau daca incepe….???