Thursday , February 2 2023

560 de suceveni au ajuns la medic în ultima săptămână cu diferite forme de viroze și pneumonii

După cum reiese din datele statistice transmise de Direcția de Sănătate Publică Suceava, în ultima săptămână, nu a fost confirmat niciun caz de gripă sezonieră, iar numărul sucevenilor care au avut nevoie de asistență medicală din cauza răcelilor a fost mai mic decât în săptămâna precedentă. Mai précis, numărul pacienților care au ajuns la medic din cauza răcelilor în ultimele șapte zile a fost de 560, față de 697, cazuri înregistrate în ultima săptămâna din luna septembrie.

Dintre aceștia, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 487 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, respectiv 194 cazuri, față de 219 în săptămâna precedentă, iar în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost diagnosticați 104, la această categorie de vârstă înregistrându-se o creștere făță de ultima săptămână din seprembrie, când 77 de suceveni au fost diagnosticați cu viroze respiratorii. La copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani au fost 81 de cazuri, și aici fiind ănregistrată o creștere, față de 75 de cazuri iar printre nou-născuți cu vârsta de până într-un an, au fost 54 de cazuri. În rândul persoanelor trecute de 65 de ani, cât și în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani au fost înre­gistrate câte 27 de cazuri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 17 au fost internați într-o unitate spitalicească, pentru tratament de specialitate.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și aproape 100 de cazuri de pneumonii, mai precis 73, numărul fiind semnificativ mai mic față de săptămâna precedentă, când în județul nostru au fost diagnostați 176 de suceveni, cu pneumonie. 27 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în rândul persoanelor trecute de 65 de ani, și anume 16 cazuri. Printre copiii cu vârsta între cinci și 14 ani, au fost 15 îmbolnăviri, iar printre persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani, au fost 14 cazuri, categorie de vârstă urmată de 15-49 de ani, cu 13 cazuri de pneumonie. Nouă nou-născuți cu vârsta până într-un an, au primit același diagnostic, după un control de specialitate. Cela mai puține cazuri au fost semnalate în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, cu doar șase îmbolnăviri. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …