Sunday , February 5 2023

500 de polițiști de frontieră acționează zilnic în acestă perioadă în județul Suceava

În perioada minivacanței prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române, Poliția de Frontieră Suceava va acționa în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute. „Atenția noastră este, în continuare, îndreptată către cele două puncte de trecere a frontierei de la nivelul județului Suceava (Vicov și Siret – n.red.). În perioada 20 – 24.01.2023, la nivelul județului Suceava, zilnic, aproximativ 500 de poliţişti de frontieră desfăşoară, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial Poliției de Frontieră.

Conform sursei citate, în ultima perioadă, media zilnică a persoanelor care au tranzitat P.T.F. Siret a fost de 5.500 – 6.000 de persoane, iar cea a mijloacelor de transport 2.000 din care 650 au fost camioane. În ceea ce privește valorile de trafic în PTF Vicovu de Sus, s-a înregistrat o medie zilnică de 1.000 – 1.200 de persoane cu 500 mijloace de transport, din care 100 au fost automarfare. Referitor la timpii de așteptare pentru automarfare, în PTF Siret, aceștia se încadrează în valorile normale, sunt 40 de minute pe sensul de intrare în România, respectiv 40 de minute pe sensul de ieșire din țară. „Dacă situația o va impune, se va suplimenta personalul planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct”, se menționează în respectivul document.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia Trafic online – unde sunt afișați timpii de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, care pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului – aplicația fiind disponibilă pe pagina de internet a instituției. În această aplicaţie timpii de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute. (D.P.)

Vezi si

Ministrul Sănătății le reamintește medicilor: Solicitarea de bunuri materiale sau bani pentru un act medical, intolerabilă, constituie faptă penală 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că este “absolut inacceptabil” ca medicii să ceară …