Friday , April 26 2024

456 de elevi cu probleme medicale din judet au optat pentru școala online

Este vorba despre copii care suferă de anumite afecțiuni medicale sau care au în familie membri care fac parte dintr-un grup cu risc de îmbolnăvire cu SARS-Cov2 și pentru care medicul curant a recomandat desfășurarea cursurilor de acasă. Inspectorii școlari precizează că această statistică se poate schimba oricând, în funcție de situația din familiile elevilor și că elevii care se încadrează într-o categorie de risc și doresc să facă școală online trebuie să se adreseze medicului și, în baza recomandării medicale, să facă cerere către unitatea de învățământ.

Situația epidemiologică cauzată de virusul SARS-Cov2 a impus ca autoritățile să ia măsuri pentru limitarea riscului de îmbolnăvire al persoanelor care suferă de boli cronice sau au diferite afecțiuni medicale. Printre acestea se numără și copiii, iar odată cu începerea anului școlar Ministerul Educației s-a văzut nevoit să ofere părinților posibilitatea de a alege pentru copiii lor varianta cea mai sigură de participare la cursuri. Drept urmare, în luna septembrie au fost stabilite niște măsuri specifice acestei categorii de elevi. ”Copiii care locuiesc la același domiciliu cu o persoană care face parte dintr-un grup cu risc se pot, în mod normal, întoarce la instituția de învățământ. Pot exista anumite cazuri în care, după o evaluare concretă și individuală a gradului de boală al persoanei respective și a riscului de contaminare cu Sars-CoV-2 pe care copilul îl poate aduce acasă, se poate recomanda de către medicul curant, cu acceptul familiei, ca acel copil să nu se prezinte fizic la școală, pentru o perioadă determinată. Pentru cei care nu pot reveni la școală, reprezentanții unităților de învățământ vor identifica soluții pentru asigurarea procesului educațional la distanță”, se precizează în anexa ce cuprinde normele privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în unitățile de învățământ în perioada pandemiei COVID-19.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, în momentul de față, în evidențele instituției figurează 456 de elevi care au cerut să desfășoare cursurile online, de acasă, pentru că fie suferă de anumite boli cronice sau alte afecțiuni medicale, fie au în familie membri care fac parte din categorii de risc. ”Situația la zi ne arată că sunt 456 de elevi care au optat pentru școala online, din motive medicale. Statistica se poate schimba, în funcție de situația din familiile lor. Elevii care se încadrează într-o categorie de risc și doresc să facă școală online trebuie să se adreseze medicului și, în baza recomandării medicale, să facă cerere către unitatea de învățământ”, a explicat inspectorul Cezar Anuței, purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava.

Numărul elevilor cu boli cronice care au optat să facă școala de acasă este foarte mic, ținând cont că populația școlară a județului nostru cuprinde peste 100.000 de copii, ceea ce înseamnă că părinții au înțeles că riscul de contaminare cu coronavirus nu este mai mare în unitatea școlară decât în orice alt loc aglomerat din comunitatea lor, iar atâta timp cât sunt respectate regulile de igienă și măsurile de prevenire situația este sub control.

Totuși, cei care nu doresc să-și asume un asemenea risc trebuie să știe că pot opta pentru educația online de acasă. Ei trebuie să prezinte la școală o adeverință de la medicul curant al persoanei bolnave sau de la medicul de familie, în care să fie precizată recomandarea cursurilor online, de acasă, având în vedere gradul de boală al persoanei respective și riscul de contaminare cu Sars-CoV-2 pe care copilul îl poate aduce acasă. (Oana NUȚU)

secretarasite

Vezi si

(P) Alege inteligent! Alege PYAM Residence! Cartier Privat de Vile 

PYAM Residence Cartier de vile – executate impecabil, gândite până la cel mai mic detaliu! …