Saturday , June 22 2024

45.000 de pachete de tigari, capturate de la contrabandi[ti, la sfarsitul sapta\manii


N la Vicov, peste 15.000 de pachete au fost abandonate pe frontiera verde de c\r\u[i n la Brodina, trei contrabandi[ti au fost prin[i cu focuri de arm\ n tot `n aceast\ zon\ un individ din Straja a fost prins cu c\ru]a `nc\rcat\ cu ]ig\ri, mascate de c=teva vreascuri
Incendierea `n noaptea de joi spre vineri a ma[inii poli]istului de frontier\ Ilie Zahariuc, cel care l-a turnat pe popa contrabandist Gheorghe Cristinel P=nzaru, a avut exact efectul invers celui scontat de mifia ]ig\rilor de la frontiera rom=no – ucrainean\. ~ncep=nd de vineri, peste 1000 de poli]i[ti au fost mobiliza]i `ntr-o ac]iune f\r\ precedent de identificare `n trafic a transportatorilor de ]ig\ri de contraband\ aduse din Ucraina sau Republica Moldova. Aceast\ opera]iune a dus la confiscarea a aproape jum\tate de milion de ]igarete. Separat de aceasta, pe frontiera rom=no – ucrainean\, la punctele de trecere [i pe grani]a verde poli]i[tii de frontier\ au desf\urat mai multe ac]iuni `n urma c\rora au fost depistate peste 32.000 de pachete de ]ig\ri care au fost trecute de contrabandi[ti peste grani]\ `n felurite moduri. ~n noaptea de s=mb\t\, la SPF Vicov au fost identifica]i c\r\u]i care au abandonat coletele [i au luat-o la s\n\toasa. LA SPF Brodina, 12.000 de pachete de ]ig\ri erau transportate s=mb\t\ sear\ `ntr-o c\ru]\, sub ni[te lemne de foc [i tot acolo, cu o sear\ `nainte, poli]i[tii de frontier\ au fost nevoi]io s\ foloseasc\  armamentul din dotare, tr\g=nd mai multe focuri de arm\ `n aer, pentru a reu[i prinderea a trei contrabandi[ti.
N peste 15.000 pachete de ]ig\ri depistate la S.P.F. Vicov
În cursul nop]ii de 11.09.2010, un echipaj al poli]i[tilor de frontier\ din cadrul SPF Vicov, aflat în misiune de supraveghere [i control a frontierei, a observat un grup de persoane ce transporta mai multe colete voluminoase, ambalate în folie de culoare închis\. Conform legii, poli]i[tii de frontier\ au procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauz\ [i deoarece acestea nu s-au supus, încercând s\ fug\, a fost necesar\ folosirea armamentului din dotare, fiind trase cinci focuri de avertisment în plan vertical. Profitând de întuneric [i de zona accidentat\, persoanele au reu[it s\ se disperseze pe mai multe direc]ii, abandonând coletele. În urma inventarierii celor 30 colete, s-a stabilit c\ acestea con]in 15.430 pachete de ]ig\ri, m\rcile “More”, “Viceroy” si “Doina” de provenien]\ Republica Moldova, în valoare de peste 106.000 lei.  Cercet\rile sunt continuate de c\tre poli]i[tii de frontier\ din cadrul I.J.P.F. Suceava, fiind anun]ate [i autorit\]ile de frontier\ vecine, în vederea identific\rii tuturor persoanelor implicate [i document\rii întregii activit\]i infrac]ionale.
N   ]ig\ri de contraband\ ascunse într-o c\ru]\, sub lemne de foc
În data de 11.09.2010, în jurul orei 09.00, poli]i[tii de frontier\ din cadrul S.P.F. Brodina, au depistat, în apropierea frontierei cu Ucraina, un b\rbat care transporta, ascunse într-o c\ru]\, sub lemne de foc, 20 baxuri de ]ig\ri. În urma verific\rilor s-a stabilit c\ b\rbatul este cet\]eanul român Constantin D., în vârst\ de 38 ani, domiciliat în comuna Straja. Acesta transporta 12.000 pachete de ]ig\ri marca “Doina”, de provenien]\ R. Moldova, pe care, conform declara]iilor, le-a g\sit în apropierea frontierei. }ig\rile, în valoare de peste 70.000 lei, au fost ridicate în vederea confisc\rii, iar b\rbatului i s-a întocmit dosar penal pentru s\vâr[irea infrac]iunii de contraband\, urmând a fi prezentat instan]ei cu propunerea de arestare preventiv\.
N   [ase focuri de avertisment pentru re]inerea a trei contrabandi[ti
În data de 10.09.2010, ac]ionând în baza unor informa]ii, poli]i[tii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina,  au observat, într-o p\dure aflat\ la grani]a cu Ucraina, trei persoane care transportau mai multe colete învelite în folie neagr\. Ca urmare a faptului c\ cele trei persoane nu s-au supus soma]iilor prin voce, abandonând coletele [i încercând s\ fuga în p\dure, poli]i[tii de frontier\ au executat [ase focuri de avertisment în plan de vertical, în conformitate cu prevederile legale. ~n scurt timp s-a reu[it re]inerea celor trei b\rba]i, cu vârste cuprinse între 20 [i 40 ani. Este vorba despre Ionel P., Gheorghe V. [i Lucian M., to]i cu domiciliul `n Brodina. La fa]a locului au fost descoperite 10 baxuri de ]ig\ri ambalate în colete învelite cu folie neagr\, ce con]ineau, în total, 4.900 pachete de ]ig\ri marca “Doina”, de provenien]\ R. Moldova, în valoare de aproximativ 29.400 lei. Celor în cauz\ le-au fost întocmite dosare penale sub aspectul s\vâr[irii infrac]iunii de contraband\ în form\ agravant\, urmând a fi prezenta]i Parchetului de pe lâng\ Judec\toria R\d\u]i, în vederea dispunerii masurilor legale.
N tigari f\r\ documente de provenien]\ depistate de poli]işti de la IPJ

Cum spuneam [i ceilal]i poli]i[ti s-au concentrat la sf=r[itul s\pt\m=nii trecute `n ac]iuni `mpotriva contrabandei cu ]ig\ri. Astfel,  vineri dup\ amiaz\, pe la  orele 16.00, un echipaj de poli]ie rural\ din cadrul Poli]iei ora[ului Siret, executând un filtru de circula]ie la iesirea din comuna B\lc\uti, au oprit pentru control un autoturism condus de Alexandru I. de 25 ani din municipiul Suceava.
La controlul efectuat în autoturism, a fost g\sit\ cantitatea de 1.982 pachete de ]ig\ri de provenien]\ ucrainean\ şi ruseasc\, pentru care conduc\torul auto nu poseda documente de provenin]\. Cercet\rile sunt continuate cu suspectul în stare de libertate sub aspectul s\vâr[irii infrac]iunii de contraband\, iar întreaga cantitate de ]igarete în valoare de 9.910 lei, a fost ridicat\ în vederea cercet\rilor.
~n aceea[i zi, pe la ora 16.30, un echipaj de poli]ie rutier\ din cadrul Poli]iei ora[ului Siret, executând un filtru de circula]ie pe strada Alexandru cel Bun din localitate, au oprit pentru control un motoscuter condus de Cezar D. de 31 ani din municipiul R\d\u]i.
La controlul efectuat asupra motoscuterului, într-o geant\ care se afla pe podeaua acestuia, precum în compartimentul aflat sub scaunul conduc\torului mopedului, a fost g\sit\ cantitatea de 270 de pachete de ]ig\ri de contraband\ de provenien]\ Ucraina [i Rusia, pentru care Cezar D. nu poseda documente de provenien]\. Întreaga cantitate de ]igarete în valoare de 1.350 lei a fost ridicat\ în vederea confisc\rii, cercet\rile sunt continuate cu suspectul în stare de libertate sub aspectul s\vâr[irii  infrac]iunii de  contraband\.  În cadrul activit\]ilor desf\[urate de poli]i[ti pentru prevenirea şi combaterea activit\]ilor ilegale cu produse din tutun ce provin din Ucraina sau Republica Moldova, la 11.09.2010 în jurul orei 12.00, pe raza comunei Straja, în locul numit ,,La Troci”, au fost g\site abandonate mai multe colete cu ]ig\ri de provenien]\ ucrainean\.
La fa]a locului s-a deplasat o echip\ operativ\ condus\ de ofi]eri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Biroul Combaterea Fraudelor Vamale, ocazie cu care au fost descoperite în total un num\r de 21 colete, con]inând un num\r de 10.500 pachete de ]ig\ri de provenien]\ Republica Moldova, în valoare de 94.500 lei. În cauz\ s-a întocmit dosar de cercetare penal\ sub aspectul s\v\r[irii infrac]iunii de contraband\, în vederea identific\rii autorilor.
Dac\ adun\m capturile f\cute de poli]i[tii de la IPJ [i cei ai IJPF la sf=r[itul s\pt\m=nii, rezult\ o cantiatate de peste 45.000 de pachete de ]ig\ri. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Gala Olimpicilor Ștefaniști 2024, la final de an școlar (FOTO)

Titlul de ELEVUL ȘTEFANIST AL ANULUI 2024, însoțit de distincția supremă a instituției,  DIPLOMA și …

3 comments

  1. asta ducea tigarile lui Raducu .dar o sai vina rindul in curind

  2. ala cu tractorasul va face pe toti lucreaza pe 2 fronturi cind cu politia cind cu contrabanda

  3. trebuia sa-i vina rindul si lui Dumitrescu (LERT) ,va ajunge cit ati carat toti 4
    ati rupt toate padurile ,acuma cind ati vazut ca va merge lati adus si pe ala din italia ati pus monopol ,carati cu tractorul cu busu si cu fiatu sunteti niste contrabandisti (cu moace de mongolezi)
    Ps.vati mutat in Rastoaca sa puteti cara mai usor .Bafta pe viitor
    0_