Thursday , February 2 2023

410 mii pasageri, procesați până ieri la Aeroportul Sucevei

Media pasagerilor procesați, zilnic, anul acesta, la aeroportul de la Salcea este de 1.181, cu peste 200 mai mult față de 2018, când media era de 967 pasageri procesați. In cursul anului 2018, pe Aeroportul sucevean au fost înregistrați 353.280 pasageri și un  nu­măr de peste 3.446 mișcări aeronave pe parcursul întregului an

Aeroportul Internațional „Ştefan cel Mare” Suceava a procesat peste 400 de mii de pasageri, reușind să depășească ținta pe care și-a propus-o pentru acest an. Trecerea pragului de 400 de mii de pasageri s-a produs încă de marțea trecută, 3 decembrie. De altfel, ieri, 12 decembrie, numă­rul pasagerilor procesați de aeroportul de la Salcea era de 410 mii. Media pasagerilor proce­sați, zilnic, anul acesta, la aeroportul de la Salcea este de 1.181, cu pes­te 200 mai mult față de 2018 când media era de 967 pasageri procesați.

Practic, spre finele anului curent este posibil ca numărul pasagerilor procesați la aeroportul de la Sucea­va să fie între 430 și 440 de mii, o estimare mai optimistă ducând spre 450 de mii. Reamintim că la data de 31 decembrie 2018, Aeroportul „Şte­fan cel Mare – Suceava” a înregistrat 353.280 pasageri, aferent unui număr de peste 3.446 mișcări aeronave de la începutul anului.

Informarea cu privire la depă­șirea „targetului” de 400 de mii de pasageri pentru anul în curs a fost făcută publică la Palatul Culturii din Iași, de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță, în contextul unor evenimente organizate joi, 12 decembrie, de Agen­ția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est în cadrul celei de-a patra ediție a galei „Descoperă Nord-Est”, manifestare ce este dedicată dezvoltării Regiunii de Nord-Est a României ca destinație turistică. Primul eveniment constă în confe­rința „Patrimoniul Cultural Regio­nal, oportunitate pentru dezvol­tarea economică durabilă”, dedicată actorilor regionali implicați în sectorul turistic. Conferința a asigurat cadrul schimbului de experiență între specialiști prin prezentarea unor modele de bună practică din Ro­mânia, Italia și Republica Mol­dova. Cel de-al doilea eveniment este denumit „Gala turismului Descoperă Nord-Est – inovarea în proiectele de patrimoniu cultural”. Gala reprezintă în plus un manifest pentru „Unitatea în diversitate”, motto-ul Uniunii Europene. Aceas­tă secțiune va consta într-o confe­rință pe teme de turism în care se va pre­zenta oferta turistică a aso­cia­țiilor din regiunea Nord-Est. Prin această acțiune urmează a se face (re)cunoscute eforturile promotorilor turismului regional. (D.P.)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Camion cu remorcă, în valoare de 30.000 de euro, confiscat pentru că transporta 15 metri cubi de rumeguș fără acte

Zilnic, polițiștii suceveni  efectuează acțiuni cu efective sporite pentru prevenirea delictelor silvice și activităților ilicite …