Monday , March 4 2024

332 de elevi au început, luni, cursurile Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni

O nouă promoție de elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni a dat onorul, pentru prima dată, Drapelului României. Luni, 12 februarie, 332 de elevi au început cursurile școlii, pentru o perioadă de nouă luni, în care vor fi instruiți de către instructori în viitoarea lor carieră militară.

Inițial, la concursul de admitere la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, au concurat pentru cele 350 de locuri disponibile peste 500 de candidați din toată țara. În urma fiecărei probe susținute în cadrul concursului concurența a scăzut, până s-a ajuns la un număr de 401 de candidați care s-au prezentat la proba scrisă de evaluare a cunoștințelor, promovată de 356 dintre ei. Examinarea medicală s-a finalizat pe 25 ianuarie, iar 22 de candidați au fost declarați ”Inapt medical”, astfel că nu au reușit să ocupe un loc în cadrul școlii militare.

La sesiunea de admitere octombrie 2023 – februarie 2024 cea mai mare medie de admitere este 9,05, obținută de trei candidați, iar ultimul admis are media 6,55. Cel mai bun rezultat obținut de un candidat sucevean este locul 6 în clasament, având media 8,75.

Şcoala militară de la Fălticeni este centru zonal de selecție pentru județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. (O. N.)

 

 

Vezi si

Angelica Fădor: Congresul PPE, găzduit de PNL la București, cel mai important eveniment politic european înaintea alegerilor europarlamentare

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a apreciat, duminică, importanța și impactul decisiv al viitorului …