Saturday , August 13 2022

300.000 de lei de la bugetul local pentru Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”

În ședința Consiliului Local din luna iunie va fi supus votului proiectul de hotărâre privind asocierea între Municipiul Suceava și Muzeul Național al Bucovinei.

Potrivit primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, inițiatorul proiectului de hotărâre, scopul proiectului este promovarea interacțiunii culturale, punerea în valoare a monumentelor medievale din municipiul Suceava și valorificarea turistică a patrimoniului.

Scopul este acela ca de la bugetul local, Primăria municipiului Suceava să urmeze a aloca o sumă de 300.000 de lei în vederea organizării Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” ediția a XIV-a ce va avea loc în perioada 11 iulie – 24 august la Cetatea de Scaun a Sucevei. De altfel, edilul a mai precizat că unul dintre obiectivele proiectului este constituit de popularizarea și impunerea evenimentului ca punct de reper pe agenda culturală locală, regională, națională și internațională, precum și cultivarea gustului publicului vizitator pentru actul cultural de calitate realizat în spirit medieval. (D.P.)

Vezi si

O fetiță de 9 ani a ajuns la spital, după ce o mașină s-a răsturnat la Dorna Arini

Vineri seara, în jurul orei 19.30, un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile pe  …