21 de suceveni diagnosticați pozitiv cu Covid 19 sunt la Terapie Intensivă. 88% dintre medicii de la Spitalul Judetean se afla la munca

reportersite
07 mai 2020, 18:30

12 dintre ei sunt în stare gravă și sunt ventilați mecanic. La Spitalul Judetean sunt internati in prezent 497 de pacienti diagnosticati pozitiv cu COVID. 

După cum reiese din datele statistice furnizate de conducerea interimară a Spitalului Județean in cadrul unei conferinte de presa sustinute joi, 21 de suceveni diagnosticați pozitiv cu Covid 19 sunt în stare gravă și sunt internați în secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești. 12 dintre aceștia sunt ventilați mecanic. Secția de Terapie Intensivă dispune în prezent de 40 de paturi și are 25 de ventilatoare mecanice.

În Spitalul Județean sunt internați 602 pacienți, dintre care 497 sunt diagnosticați pozitiv cu Covid 19, numărul externărilor depășindu-l, în ultimele zile, pe cel al internărilor. ”Suntem pe un trend ascendent și sperăm că va continua ca și până acum”, a menționat managerul interimar al Spitalului Județean, medicul neurochirug Anatolii Buzdugan.

Majoritatea medicilor care au fost infectați cu Covid 19 s-au vindecat și au revenit la muncă, procentul medicilor prezenți la spital fiind de aproximativ 88%. ”Mai avem încă colegi pozitivi, internați în spital. Și soția mea a fost diagnosticată pozitiv și așteaptă să se întoarcă la muncă”, a completat medicul chirurg Valeriu Gavrilovici, director medical în cadrul Spitalului Județean. (Cristina RUȘTI)