Friday , September 30 2022

Unul dintre dealerii de droguri din reteaua lui Popovici, "pierdut" de judecatorii suceveni

Cristian Apăvăloaie, zis “Fărmatu”, a reuşit din nou să se facă dispărut, după ce, în luna aprilie 2014, el fusese extrădat din Germania. Magistraţii suceveni încearcă să-i dea de urmă, aceştia apelând până şi la Interpol pentru a-l găsi u individul este acuzat că a făcut parte din reţeaua de traficanţi de droguri condusă de Ilie Popovici, ce alimenta cu etnobotanice peste 600 de tineri suceveni

cristian apavaloaie - farmatu [800x600]


Judecătorii de la Tribunalul Suceava au emis zilele trecute o adresă către Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru a comunica dacă inculpatul Cristian Apăvăloaie zis “Fărmatu”, de 40 de ani, din municipiul Suceava, figurează ca arestat preventiv în vreuna din unităţile subordonate. De asemenea, magistraţii suceveni au emis o adresă şi către Biroul Naţional Interpol pentru a afla dacă “Fărmatu” este arestat în străinătate sau dat în urmărirea naţională sau internaţională.
Se pare că judecătorii suceveni i-au pierdut urma lui Cristian Apăvăloaie, care la sfârşitul lunii aprilie a acestui an a fost extrădat din Germania, după ce a fost prins de poliţiştii nemţi în Berlin. “Fărmatu” era dat în urmărire internaţională pentru că, în data de 2 august 2013, Tribunalul Suceava a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile pe numele său. Chiar dacă nu a fost de găsit timp de aproape nouă luni de zile, în data de 25 aprilie 2014, magistraţii suceveni au revocat măsura arestării preventive luată de Tribunalul Suceava şi l-au lăsat pe Cristian Apăvăloaie în libertate. In aceste condiţii, individul trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de „asociere pentru săvârşirea de infracţiuni” şi „efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”, a reuşit să se facă dispărut din nou.
In primă fază, „Fărmatu” a fugit din ţară de frica lui Ionel Popovici
Cristian Apăvăloaie zis „Fărmatu” este acuzat că a făcut parte din gruparea coordonată de Ilie Popovici, care alimenta cu droguri şi etnobotanice peste 600 de tineri suceveni. Din investigaţiile făcute, s-a stabilit că începând cu luna ianuarie 2013 şi până în luna aprilie 2013 a coordonat activitatea infracţională a inculpaţilor Lucain Aluncăriţe zis „Creţu” şi Sergiu – Alexandru Iftimie pe linia traficului cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.
„Creţu” avea rolul de distribuitor de etnobotanice, el primind zilnic diferite cantităţi de droguri de la „Fărmatul”, iar la final îi preda acestuia banii rezultaţi din vânzarea lor. Aluncăriţe vindea etnobotanice din apartamentul său din strada Mărăşeşti, de la un apartament special amenajat situat pe bulevardul George Enescu sau din locuinţa prietenei sale din cadrul unui cămin al Liceului nr. 3. Din investigaţiile anchetatorilor a reieşit că şeful grupării era Ioan Popovici zis Ionel, „Creţu” fiind obligat să asculte ordinele acestuia, prin cureaua de transmisie, respectiv Cristian Apăvăloaie zis „Fărmatu”.
Acesta din urmă mergea zilnic la apartamentul unde locuia cu chirie Aluncăriţe pentru a-l aproviziona cu diferite cantităţi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, după ce, în prealabil, se interesa despre cantitatea de etnobotanice vândute, banii obţinuţi în urma vânzării acestor produse, cantatea rămasă sau alte detalii în legătură cu tranzacţiile făcute, cum ar fi datorii ale clienţilor sau diferite obiecte amanetate de aceştia în schibum plicurilor cu etnobotanice.
Când „Creţu” rămânea fără „marfă” îl suna pe „Fărmatu” şi îi cerea să vină să îi aducă cantitatea dorită, iar când acest nu putea, mergea el personal acasă la Georgeta Albu, prietena lui Cristian Apăvăloaie, de unde lua cantitatea de marfă de care avea nevoie, cantitate pe care doar o depozita la aceasta primind-o spre distribuire de la Ionel Popovici.
Consumatorii de etnobotanice ştiau că Aluncăriţe este coordonat, verificat şi aprovizionat de „Fărmatu”, dar totodată era de notorietate printre aceştia că adevăratul „şef” acţiona din umbră şi era inculpatul Ionel Popovici. Banii obţinuţi în urma vânzării de etnobotanice erau ridicaţi zilnic de către Cristian Apăvăloaie zis „Fărmatu”, însă de cele mai multe ori îi pierdea la jocurile de noroc, după care apela la ajutorul lui Aluncăriţe pentru ca acesta să împrumute diferite sume pentru el. „Fărmatu” vindea şi el la rândul lui etnobotanice în momentul în care lipsea „Creţu”.
In toată această perioadă, au existat mai multe incidente legate de viciile lui Cristian Apăvăloaie, cunoscut ca fiind un împătimit al jocurilor de noroc. Astfel, acesta obişnuia să joace permanent la păcănele sumele de bani obţinute din vânzarea etnobotanicelor, pentru ca mai apoi, împreună cu „Creţu” să se împrumute de la diferite persoane între care şi diferiţi clienţi, pentru a reîntregi sumele de bani ce urmau să fie predate mai departe lui Ionel Popovici. In unele împrejurări, când „Fărmatu”, acuma datorii foarte mari de bani la jocurile de noroc, prietena sa Georgeta Albu îl împrumuta şi ea pentru a nu rămâne dator lui Ionel Popovici. Cum a strâns datorii prea mari prin neplata repetată a etnobotanicelor ce i-au fost furnizate, Apăvăloaie Cristian zis „Fărmatu” a fugit din Suceava de frica lui Ionel Popovici. Acesta a plecat în Olanda, însă datoriile lui au trebuie să fie plătite de „Creţu”, care a fost ameninţat cu bătaia în cazul în care nu restituie cei 2.500 de lei datoraţi de „Fărmatu”. Pentru a scăpa, „Creţu” le-a povestit totul părinţilor săi, astfel că tatăl lui a făcut un credit la Provident pentru a achita datoriile odraslei sale şi a amicului acestuia Cristian Apăvăloaie zis „Fărmatu”.
Un alt traficant de droguri din reţeaua condusă de Ionel Popovici a reuşit să fugă din ţară
Un alt traficant de droguri din reţeaua coordonată de Ilie Popovici, care a fost dat în urmărire internaţională a fost prins, la începutul acestei luni în Barcelona, după ce a reuşit să fugă din ţară. Bogdan Andrei Nastasi, de 27 de ani, era căutat pentru că pe numele său au fost emise două mandate de arestare preventivă, unul pentru „iniţierea şi constituirea unui grup infracţional organizat”, „trafic de droguri de mare risc”, „efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive” şi „deţinere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept”, iar altul pentru „tulburarea ordinii şi liniştii publice”. Cum necum acesta a reuşit să fugă din ţară, în Spania în zona Catalunia. Zilele trecute, Tribunalul Suceava a trimis o adresă către Biroul SIRENE pentru a comunica stadiul în care se află mandatul european de arestare preventivă emis pe numele lui Bogdan Andrei Nastasi. Acesta a fost arestat de autorităţile spaniole pentru că ar fi comis o infracţiune pe teritoriul statului iberic, astfel că el nu va fi extrădat în România până când spaniolii nu îşi vor încheia socotelile cu dânsul. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …

One comment

  1. Cocalar de Romania scrie pe Cristian Apăvăloaie asta!