Sunday , December 4 2022

1.273 de persoane se afla in carantina in judetul Suceava. Dosar penal pentru un consilier din Campulung care a pus pe Facebook o lista cu personal medical pozitiv COVID

Luni, 6 aprilie, in județul Suceava se afla în izolare voluntară la domiciliu 2343 de persoane. Până acum au ieșit din autoizolare 7033 de persoane, anunta Institutia Prefectului intr-un comunicat.

In carantină instituționalizată sunt 1273 de persoane, numar dublu fata de vineri, 3 aprilie 2020, cand în carantină instituționalizată se aflau 639 de persoane. Au ieșit din carantină, până la această dată, 244 de persoane. Sunt disponibile, pentru carantină instituționalizată, 66 de locuri.

Echipele mixte formate din polițiști, polițiști locali, cadre MApN și jandarmi au efectuat, în data de 05.04.2020, verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și/ sau carantinare, privind locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. La aceste acțiuni au participat 336 polițiști, 111 polițiști locali, 39 de militari MApN și 259 de jandarmi.

Verificările au vizat 3348 de persoane aflate în autoizolare/ carantină și 49 de unități economice. Au fost aplícate 237 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, cu o valoare totală de 404.100 lei.

A fost întocmit un dosar penal pentru divulgare de informații nedestinate publicității, și anume o postare pe o rețea de socializare a unor date privind rezultatele medicale ale unor persoane, se mentioneaza in comunicatul Prefecturii. Este vorba de un consilier local liberal, care a divulgat pe Facebook o lista cu cadre medicale din Campulung infectate cu coronavirus. (O.S.)

Vezi si

Patru autoutilitare dintr-o parcare din Șcheia au fost distruse de un incendiu (FOTO, VIDEO)

Duminică seara a fost semnalată izbucnirea unui incendiu la o autoutilitară dintr-o parcare de pe …