Thursday , October 6 2022

12 elevi suceveni vor reprezenta judeţul Suceava la etapele naţionale ale Olimpiadei de limbi romanice

elevi

La  Limba franceză s-au calificat opt elevi, iar la Limba spaniolă patru. Etapa naţională a Olimpiadei de limbi romanice va avea loc la Baia Mare, în perioada 6 – 10 aprilie 2015 . Pentru prima dată se va organiza şi etapa internaţională a Olimpiadei de Limba franceză, iar anul acesta va fi găzduită de România şi se va desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 7 – 10 mai 2015

Etapa judeţeană a Olimpiadei de limbi romanice, limba franceză şi limba spaniolă, secţiunile gimnaziu cu clasele a VII-a şi a VIII-a şi liceu cu clasele a IX-a – a XII-a, s-a desfăşurat anul acesta la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, în datele de 7 şi, respectiv, 14 martie 2015. In data de 7 martie 2015, a avut loc proba scrisă atât pentru elevii de gimnaziu cât şi pentru elevii de liceu. Elevii claselor a XI-a şi a XII-a au avut de parcurs şi o a doua etapă, aceasta desfăşurându-se în data de 14 martie 2015 şi a constat în două probe, după cum urmează: proba de audiţie şi proba de exprimare orală. În urma susţine-rii  probelor mai  sus menţionate, s-a stabilit  lotul judeţean care va reprezenta Suceava la etapa naţională a Olimpiadei de limbi romanice, acesta fiind alcătuit din 12 după cum urmează: la Limba franceză s-au calificat opt elevi: Denisa Stefania Luca din clasa a VII-a la Scoala Gimnazială Salcea, Alina Stefania Doboş, elevă în clasa a VIII-a la Scoala Gimnazială ”Simion Florea Marian” Ilişeşti, Nicolai David din clasa a IX-a la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, Cătălina Sofron, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional ”Nicu Gane” Fălticeni, Irena Laura Culeşcă din clasa  a XI-a la Colegiul Naţional ”Dragoş Vodă” Câmpulung  Moldovenesc, Georgiana Delia Nastiuc, elevă în clasa a XII-a la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Alexandra Florea din clasa a IX-a la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava şi Maria Simota, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, iar la Limba spa-niolă s-au calificat patru elevi: Teresa Ioana Pînzariu din clasa a VII-a la Scoala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, Sabina Roberta Hopulele din clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” Suceava, Miruna Andreea Cornaschi, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” Suceava şi Mihaela Diaconescu din clasa a XI-a la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava.
Etapa naţională a Olimpiadei de limbi romanice va avea loc la Baia Mare, în perioada 6 – 10 aprilie 2015.
Pentru prima dată se va organiza şi etapa internaţională a Olimpiadei de limba franceză. Anul acesta va fi găzduită de România şi se va desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 7 – 10 mai 2015. (I.G.N.)

Vezi si

CSU din Suceava a pierdut fără drept de apel la Constanța

CSU din Suceava a pierdut la scor, 25-37 (9-20), meciul disputat miercuri seară, pe terenul …