10 proiecte europene ale Primăriei Suceava se derulează în ciuda greutăților generate de pandemie

reportersite
25 mai 2020, 23:25

„Cu toate greutățile întâmpinate în perioada gestionării coronavirusului, proiectele Primăriei municipiului Suceava au mers înainte.  Avem un număr de 10 proiecte europene care sunt în curs de derulare” a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Practic, singurul proiect cu finanțare europeană nerambursabilă care a fost întrerupt pentru o perioadă a fost proiectul de reabilitare termică a sediului Primăriei

Municipiul Suceava continuă implementarea unui număr de 10 proiecte cu finanțarea europeană nerambursabilă. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Ion Lungu într-o recentă conferință de presă, edilul apreciind că ritmul lucrărilor este unul bun.

„Cu toate greutățile întâmpinate în perioada gestionării coronavirusului, proiectele Primăriei municipiului Suceava au mers înainte.  Avem un număr de 10 proiecte europene care sunt în curs de derulare” a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Ion Lungu s-a referit în primul rând la proiecte precum autobaza Diviziei electrice a firmei de transport de călători TPL, în curs de amenajare la capătul străzii „Grigore Andrei” din cartierul Burdujeni-sat, cât și la achiziționarea autobuzelor electrice, procedură aflată în curs de finalizare. „Autobaza pentru transportul electric care se realizează la capătul străzii Grigorie Andrei, autobuzele pe care le-am licitat cele de 12 metri lungime, de 6 metri dar și cele care sunt la nivel guvernamental”, a spus primarul de Suceava.

Următorul proiect la care Ion Lungu a spus că se lucrează bine este cel de construire a noii grădinițe din Burdujeni-sat, despre care a afirmat că deja este acoperită, și ar urma să fie dată în folosință o dată cu deschiderea noului an școlar. „ Grădinița din Centru (pe str. Constantin Dobrogeanu Gherea – n.r.) la fel s-a turnat placa în aceste zile. La fel la Cinema Ițcani unde facem sediul Primăriei lucrurile merg destul de bine. La Colegiul Tehnic „Petru Mușat” la proiectul de reabilitare a corpurilor de clădiri în vederea pregătirii pentru învățământul dual”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei s-a declarat mulțumit și de ritmul lucrărilor de amenajare a Zonei de agrement de pe malul râului Suceava, aprobată fiind și documentația de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru consolidarea malurilor, aceste din urmă intervenții urmând a avea loc în paralel. „La fel proiectul pe Fondul de Mediu care s-a aprobat pentru amenajarea a 7 stații de încărcare se lucrează la partea de proiectare și așteptăm să se adjudece licitația. Proiectul APLICAT care se referă la digitalizarea Primăriei este într-o fază destul de avansată. Se lucrează la prima parte de eliberare a  documentelor în regim electronic cât și la partea de arhivă”, a mai spus Ion Lungu.

Practic, singurul proiect cu finanțare europeană nerambursabilă care a fost întrerupt pentru o perioadă a fost proiectul de reabilitare termică a sediului din bdul 1 Mai al Primăriei. (D.P.)