Friday , October 7 2022

10 ani de închisoare, pentru individa care a obligat şase sucevence să se prostitueze în Creta

ICCJ

Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a condamnat-o definitiv pe Ionela Iriciuc zisă “Cristina”, de 26 ani, din Siminicea, la 10 ani de închisoare. Aceasta a fost acuzată că în perioada iunie 2009 – februarie 2011 a racolat şase tinere din localităţile Liteni şi Vereşti, pe care le-a luat cu ea în Grecia, unde le-a obligat să se prostitueze

Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins, ca nefondate, recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava şi de inculpata Ionela Iriciuc zis “Cristina”, de 26 de ani, din comuna Siminicea, împotriva deciziei penale din 25 noiembrie 2013 a Curţii de Apel Suceava. Astfel, judecătorii de la Curtea Supremă au condamnat-o definitiv pe “Cristina” la 10 ani de închisoare pentru “trafic de minori” şi “trafic de persoane”.
Reamintim că în perioada iunie 2009 – februarie 2011, Ionela Iriciuc a racolat din localităţile suceveni Liteni şi Vereşti un număr de şase tinere, trei dintre ele minore, pe care le-a luat cu ea în Herakion, unde le-a obligat să se prostitueze.
Mihaela Florentina V. a fost prima dintre tinerele recrutate. Aceasta a fost ademenită cu un loc de muncă bine plătit în străinătate de către Ionela Iriciuc care i-a asigurat transportul în Grecia unde a fost cazată de către aceasta şi Hasall Edmond, un albanez, fiind obligată să se prostitueze, beneficiile revenindu-le celor doi traficanţi. Victima avea între şapte şi 62 de clienţi zilnic. La un moment dat unul dintre clienţi, un român, i-a adus acesteia cartele telefonice, pe care albanezul Hasalla Edmond le-a găsit, bătând-o pe Mihaela Florentina V. şi chiar a ameninţat-o că o împuşcă. Drept pedeapsă tânăra a fost obligată în prima zi de Crăciun a anului 2009 să întreţină relaţii sexuale cu 176 de indivizi.
Următoarea victimă a Ionelei Iriciuc a fost Ana Maria I., care a ajuns în
Grecia cu acordul părinţilor săi care au încheiat o procură prin care şi-au dat acceptul ca fiica lor să poată ieşi din ţară. Ajuns într-un bordel din oraşul Heraklion victima minoră a fost pusă să se prostitueze, iar aceasta dorind să scape a înghiţit un pumn de pastile cu speranţa că va fi dusă la spital şi aşa va scăpa de chinurile la care era supusă. Planul nu i-a reuşit pentru că Ionela Iriciuc a obligat-o să bea cantităţi mari de lapte, ce au determinat-o să vomite, astfel că a eliminat medicamentele înghiţite anterior.
La începutul lunii noiembrie 2010, minora Alina P., a aflat că Ionela Iriciuc lucrează în străinătate şi are nevoie de o bonă pentru copilul său. Fata a luat legătura cu trafincanta care i-a spus că are un băiat de şase ani, de care trebuie să aibă grijă, în schimb primind lunar suma de 500 de euro. La ieşirea din ţară, Ionela Iriciuc a mituit poliţiştii de frontieră pentru că nu avea procură notarială prin care părinţii să-şi dea acordul ca minora să plece din ţară. In perioada 21 noiembrie 2010 – 18 decembrie 2010, Alina P. a fost obligată să practice prostituţia, banii ajungând în totalitate la Ionela Iriciuc. Minora a scăpat după ce “Cristina” a aflat că aceasta este căutată de poliţia română, fiind dată dispărută.
In cursul anului 2011, Nicoleta D. a fost recrutată de Ionela Iriciuc care i-a promis un loc de muncă bine plătit în Grecia. Individa înpreună cu albanezul Hasalla Edmond au vândut-o pe tânără pentru 2.000 de euro  albanezilor Pelivan Paulin şi Hasanaj Daniel care au obligat-o să se protitueze pentru ei. Aceştia au dus-o într-un club de noapte unde erau amenajate camere speciale, fiind exploatată sexual prin obligare la întreţinerea de raporturi sexuale cu diverşi clienţi.
Fetele erau întreţinute la limita subzistenţei, cu hrană puţină şi fără produse de protecţie intimă. In aceste context, Vasilica Elena T. a rămas însărcinată, în perioada în care a fost exploatată de traficanţi, fiind nevoită să avorteze la întoarcerea în România, după ce a reuşit să fugă de aceştia, fiind răscumpărată de un client român căruia i s-a făcut milă de ea. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …

One comment

  1. Incredibil prea putini ani de puscarie pt o asemenea nemernica!