Thursday , November 30 2023

Zelenski: Rusia trebuie să fie recunoscută oficial ca stat terorist, stat – sponsor al terorismului

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut discursul său nocturn în urmă cu câteva ore și a declarat că “zonele cheie de luptă” sunt, printre altele, Severodonetsk, Lysychansk, Bakhmut și Popasna.

“Situaţia este foarte complicată. Mai ales în acele zone din Donbas şi regiunea Harkov, unde armata rusă încearcă să obţină măcar un rezultat pentru ea însăşi. Zonele cheie de luptă pe front sunt încă Severodoneţk, Lisiceansk, Bahmut, Popasna şi alte oraşe în care este concentrată ofensiva rusă. Dar apărarea noastră ţine. Acolo este extrem de greu.

Lucrăm în fiecare zi pentru a ne consolida apărarea. Este vorba în primul rând de o aprovizionare cu arme. În fiecare zi apropiem momentul în care armata noastră îi va depăși pe ocupanți din punct de vedere tehnologic și al puterii de foc. Desigur, multe depind de parteneri, de disponibilitatea lor de a furniza Ucrainei tot ce este necesar pentru apărarea libertății. Și mă aștept la vești bune în acest sens încă de săptămâna viitoare”, a spus președintele ucrainean.

El a precizat că sâmbătă au avut loc bombardamente în orașul Mykolaiv, soldate cu un mort și șapte răniți.

“Obuzele au lovit o zonă rezidențială, la douăzeci de metri de grădiniță – aceștia sunt inamicii aleși de Federația Rusă. Din nou și din nou voi reaminti lumii că Rusia trebuie să fie în sfârșit recunoscută oficial ca stat terorist, stat – sponsor al terorismului. Acest lucru este pur și simplu adevărat. Acest lucru este corect și reflectă realitatea de zi cu zi pe care ocupanții au creat-o în Ucraina și pe care sunt dornici să o aducă mai departe în Europa. Și acest lucru trebuie să fie consacrat juridic”, a mai spus Zelenski.

 

Vezi si

Mark Rutte pare favoritul de moment în cursa pentru desemnarea viitorului secretar general al NATO

Premierul olandez în exercițiu, liberalul Mark Rutte, pare bine plasat pentru a-i succeda lui Jens …