Friday , October 7 2022

VIDEO. Mesajul în limba rusă al lui Boris Johnson pentru poporul condus de Putin: ”Meritați să știți adevărul”

Premierul britanic Boris Johnson s-a adresat marţi direct cetăţenilor ruşi, cărora le-a spus într-o înregistrare video că merită să afle adevărul despre atrocităţile comise în Ucraina după invazia rusă, transmite AFP.

“Poporul rus merită adevărul, Meritaţi să ştiţi realitatea”, a spus liderul conservator în limba rusă la începutul unui videoclip scurt, postat pe reţelele de socializare, după care a continuat să vorbească în limba engleză.

În înregistrarea video publicată atât pe contul de Twitter, cât și pe Facebook, premierul îi încurajează pe ruşi să folosească o conexiune la internet VPN pentru a ”accesa informaţii independente” şi apoi să răspândească adevărul.

Mesajul este însoțit de imagini din orașele ucrainene.

”Atrocităţile comise de trupele ruse în Bucea, Irpin şi în alte părţi ale Ucrainei au oripilat întreaga omenire. Masacrarea civililor, ucişi prin împuşcare, cu mâinile legate. Femei violate în faţa copiilor lor mici. Trupuri arse într-un mod crud şi aruncate în gropi comune sau împrăştiate pe străzi”, a continuat premierul britanic, în limba engleză.

”Preşedintele vostru e conştient că, dacă aţi şti ce se întâmplă, nu aţi sprijini războiul lui. Ştie că aceste crime trădează încrederea oricărei mame care îşi ia cu mândrie rămas-bun de la fiul ei care se înrolează în armată. De asemenea, e conştient că reprezintă pete pe însăşi onoarea Rusiei, pete care se măresc şi nu mai pot fi şterse, pe măsură ce războiul continuă”, a mai subliniat Johnson.

Vorbind în rusă spre sfârşitul videoclipului, premierul britanic spune că Putin este acuzat de crime de război și că nu crede că preşedintele acţionează în numele poporului său.

“Preşedintele vostru este acuzat de crime de război. Dar nu pot să cred că acţionează în numele vostru”, a conchis Boris Johnson, folosind din nou limba rusă.

Vezi si

Noi tensiuni între Grecia şi Turcia. Premierul grec a părăsit dineul în timpul discursului președintelui turc

Tensiunile dintre Grecia şi Turcia au cunoscut un nou episod joi seară la Praga, atunci …