Tuesday , December 5 2023

Un uragan loveste cu furie Marea Britanie

Uraganul Katia a făcut prima victimă în Marea Britanie. Un şofer de ambulanţă a murit după ce maşina sa a fost lovită de un copac. O altă persoană aflată în vehicul a fost rănită grav. Presa de la Londra scrie că Regatul Unit se confruntă cu cea mai violentă furtună din ultimii 15 ani.

În zonele de coastă, valuriule au atins înălţimi de câţiva metri, iar curenţii sunt extrem de puternici. Autorităţile i-au sfăturit pe surferi să rămână pe uscat, deoarece apele învolburate sunt foarte periculoase. În regiunea Durham din nordul Angliei, un surfer care era pe cale să se înece, a fost salvat în ultimul moment de un salvamar.

Cele mai afectate regiuni sunt Scoţia, Irlanda de Nord, unele zone ale ţării Galilor şi Nordul Angliei. Aici, rafalele de vânt au atins viteze de peste 120 de km la oră. Reţeaua de electricitate a fost avariată şi sute de case au rămas în beznă. Traficul rutier a fost dat peste cap din cauza copacilor căzuţi pe carosabil. Iar zeci de maşini au fost avariate fiincă acoperişul unui garaj s-a prăbuşit peste ele.

Mai multe trenuri care circulau aproape de coastă au fost lovite de vântul puternic şi de valurile uriaşe. Din cauza vizibilităţii reduse, traficul feroviar a fost dat peste cap. De asemenea, numeroase ferioboturi au rămas blocate în porturi. Iar cursele aeriene au avut întârzieri mari. Fotografii au surprins imagini dramatice cu piloţii unor avioane care se luptau din greu să aterizeze printre rafalele puternice de vânt.

Vezi si

VIDEO. Cutremur de 5.1 în Turcia, resimțit la Istanbul. Oamenii au ieșit pe străzi

Un cutremur cu magnitudinea 5,1, cu epicentrul în Marea Marmara, a lovit luni Golful Gemlik, …