Monday , November 28 2022

Trei români, arestaţi în Belgia pentru că ar fi încercat să răpească un copil

Trei români au fost arestaţi joi, fiind suspectaţi că au încercat să răpească un minor la Seraing miercuri, procurorii din Liege efectuând o anchetă în cadrul căreia verifică o posibilă legătură cu o tentativă de răpire din 26 martie, la Jemeppe-sur-Meuse.

Potrivit procurorului din Liege, citat de postul RTL în pagina online, ancheta privind tentativa de răpire a lui Grégory, în vârstă de şase ani, se concentrează pe două puncte, şi anume demonstrarea tentativei de răpire cu ajutorul probelor materiale şi verificarea unei posibile legături cu o altă răpire, tot cu o camionetă de culoare albă, care a avut loc pe 26 martie la Jemeppe-sur-Meuse, un cartier al oraşului Seraing din provincia valonă Liege (est).

Cei trei români, doi bărbaţi şi o femeie, între care un frate şi o soră, a căror identitate nu este precizată, au fost plasaţi sub mandat de arestare şi încarceraţi la închisoarea Lantin.

Ei nu au antecedente cunoscute de justiţia belgiană, neagă toate faptele de care sunt suspectaţi şi urmează să fie prezentaţi în faţa unei instanţe judiciare marţi, potrivit postului de radio.

Ei circulau miercuri la bordul unei camionete de culoarea albă în Seraing, când l-au reperat pe Grégory, care se deplasa cu o bicicletă. Fratele şi sora au coborât din camionetă, al treilea român rămânând la volan. Bărbatul l-a prins pe copil şi i-a acoperit gura cu o palmă pentru a-l împiedica să strige.

Femeia a deschis portiera, iar fratele ei a încercat să îmbarce victima, dar s-a răzgândit şi i-a drumul copilului după ce a auzit-o pe sora acestuia şi pe două prietene ale ei ţipând, potrivit RTL.

Presupuşii răpitori au fugit, dar au revenit puţin mai târziu. De această dată au intervenit vecinii, blocând camioneta până la sosirea poliţiei, continuă postul de radio. În prezent, ancheta trebuie să stabilească două lucruri, şi anume dacă a avut loc o tentativă de răpire. În afară de depoziţiile surorii victimei, prietenelor sale şi altor mărturii, sunt în curs analize ADN şi analize de transfer de fibre, potrivit RTL, care precizează că rezultatele urmează să confirme sau nu declaraţiile martorilor.

Postul de radio se întreabă dacă suspecţii au vreo legătură cu tentativa de răpire de la Jemeppe-sur-Meuse.

Luni după-amiaza, pe 26 martie, o fată în vârstă de 13 ani şi jumătate care se pregătea să intre în internat, după ce a coborât dintr-un autobuz, a fost abordată de un bărbat care a prins-o de rucsac, trăgând-o cu spatele spre o camionetă de culoarea albă.

Fata s-a opus, s-a zbătut şi a reuşit să scape. Bărbatul a urcat în camionetă pe locul pasagerului şi maşina a plecat în trombă. Victima a depus plângere, precizează postul.

Tot în regiunea Liege, cu două săptămâni înainte ar fi avut loc o altă tentativă de răpire, potrivit unor zvonuri, continuă RTL, iar pe 27 martie în oraşul Flémalle din aceeaşi regiune a fost lansată o alertă falsă în acest sens.

Niciun copil nu lipsea la apel în şcolile din zonă, dar a fost văzută o camionetă albă, verificată de poliţie. În aceste două dăţi nu a fost depusă nicio plângere, poliţia concentrându-se asupra unei eventuale legături între tentativa de răpire de la Jemeppe-sur-Meuse şi cea a lui Grégory.

Vezi si

Rolls-Royce a testat cu succes un motor de avion pe bază de hidrogen, o premieră mondială în aviație

Compania britanică Rolls-Royce a anunțat că a reușit să facă să funcționeze cu succes un …