Tuesday , June 18 2024

Spania: Primul caz cu Omicron la o persoană care nu a călătorit în Africa, nici n-a avut contact cu cineva venit din zona de risc 

Autoritățile regionale din Madrid au spus joi că au detectat primul caz de infectare cu varianta Omicron la o persoană vaccinată care nu a călătorit și nici nu a intrat în contact cu o persoană sosită dintr-o țară cu risc, relatează Reuters. Încă două cazuri similare sunt în curs de investigare.

Este al patrulea caz de infectare cu această variantă din Spania, dar este primul caz care dovedește că varianta Omicron circulă deja pe teritoriul țării.

Miercuri, regiunea de nord-est a Cataloniei a declarat că a detectat potențiale urme ale variantei Omicron în probe luate din canalizare la sfârșitul lunii noiembrie.

Persoana infectată din Madrid este vaccinată cu două doze de vaccin AstraZeneca și nu avea niciun istoric de călătorie sau contact apropiat cu o altă persoană din țările în care a fost detectată această variantă, au spus autoritățile.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani, care a prezentat simptome ușoare din 29 noiembrie, se izolează acasă, în timp ce cele mai apropiate contacte ale sale sunt în carantină, au spus autoritățile.

Celelalte două cazuri investigate prezentau, de asemenea, doar simptome ușoare și nu aveau niciun istoric de călătorii în țări cu risc.

Vezi si

NATO pune arme nucleare în stare de luptă

Țarile NATO operaționalizează arme nucleare pentru a descuraja un atac al Rusiei. Rusia a amenințat …

error: