Tuesday , March 5 2024

Şef de stat major: Armata germană trebuie să fie “aptă pentru război” în cinci ani

Şeful de stat major al armatei germane, Carsten Breuer, consideră că este necesar ca Bundeswehr-ul (armata), în curs de modernizare de la lansarea războiului rus în Ucraina, să fie “aptă de război” în cinci ani, potrivit unui interviu publicat în ediția de în ediția de duminică a ziarului conservator Die Welt, relatează AFP, citată de Agerpres.

“Pe baza diferitelor analize și când văd amenințarea potențială pe care o reprezintă Rusia, pentru noi înseamnă cinci până la opt ani de pregătire”, a declarat generalul Carsten Breuer (foto).
“Aceasta nu înseamnă că va fi un război atunci. Dar este posibil. Pentru că sunt militar, spun: în cinci ani, trebuie să fim apți pentru război”, a insistat el.
Pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece, “ne confruntăm cu posibilitatea unui război impus din exterior”, a avertizat responsabilul militar german.
Aptitudinea pentru război înseamnă “mult mai mult” decât capacitatea de apărare, a continuat ofițerul superior. “Pe lângă disponibilitatea personală și materială, este vorba și de schimbarea necesară de mentalitate la care trebuie să ne supunem”, a explicat el.
Trebuie să existe o “schimbare de mentalitate, atât în societate, cât și, mai ales, în Bundeswehr”, a apreciat generalul german.
În ceea ce privește Alianța Atlantică, Carsten Breuer a admis, de asemenea, că țara sa va putea pune la dispoziție anumite capabilități promise mai târziu decât era planificat, fără a preciza natura lor din motive de securitate.
În cadrul noii strategii de descurajare și apărare a Alianței Nord-Atlantice, Germania dorește să mențină 35.000 de soldați în disponibilitate pe viitor. Aceasta include o divizie a armatei complet echipată și pregătită să intervină din 2025 și o alta din 2027.

Vezi si

Șeful spionajului militar ucrainean: Nu va exista nicio „înghețare” a războiului

Declarații foarte puternice au fost făcute de șeful GUR Kiril Budanov în ultimul său interviu, …