Thursday , April 8 2021

Președintele Braziliei, care e sceptic in privinta pandemiei, are simptome de COVID. Presa sustine ca a fost testat pozitiv

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunţat luni că prezintă anumite simptome de COVID-19 şi că va fi supus unui test ale cărui rezultate vor fi cunoscute marţi.

Bolsonaro, presedinte, Brazilia, Obiectiv
Presedintele Bolsonaro a sustinut mereu ca e exagerata importanta care se da global coronavirusului

Conform noticias.band.uol.com.br, citat de spotmedia.com, rezultatul testului ar fi pozitiv.

Potrivit AFP, preşedintele, care este foarte sceptic în ce priveşte pandemia de COVID-19, i-a declarat unui jurnalist că are unele simptome ale coronavirusului. El a avut febră 38 grade Celsius şi a făcut o radiografie la plămâni, la spitalul militar.

Într-o înregistrare video realizată de unul dintre simpatizanţii săi, cărora li se adresează frecvent de la porţile reşedinţei sale la Brasilia, şeful statului, purtând o mască albă, a declarat că s-a întors de curând de la spital, unde a făcut o „radiografie pulmonară”.

„Plămânul este curat, da? Voi face un test de COVID în scurt timp, dar totul este bine bine”, a declarat el după ce i-a avertizat că nu se poate apropia prea mult de suporterii săi.

Potrivit presei braziliene, rezultatele testelor vor fi cunoscute marţi.

De la începutul pandemiei, Jair Bolsonaro, 65 de ani, a minimalizat boala şi a participat la mai multe evenimente publice fără să poarte mască. În același timp, el a criticat măsurile de izolare introduse în mai multe state.

Sâmbătă, a publicat mai multe fotografii pe reţelele sociale în care este cu faţa descoperită însoţit de mai mulţi miniştri şi de ambasadorul american la Brasilia, în cursul unei recepţii cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite.

Luni, el a făcut uz de dreptul său de veto la două articole de lege privind utilizarea măştilor în locurile publice cu scopul de a preveni răspândirea pandemiei în Brazilia.

După Statele Unite, Brazilia este ţara cea mai afectată din lume de pandemie, cu 1,6 milioane de cazuri de COVID-19 dintre care 65.487 de decese până în prezent.

Vezi si

Situaţie critică la Kiev şi record de decese în Ucraina

Ucraina a înregistrat miercuri un nou record de spitalizări şi decese zilnice cauzate de COVID-19, …