Friday , August 6 2021

Premierul britanic Boris Johnson şi ministrul de Finanţe se vor autoizola 10 zile, fiind contacţi ai ministrului Sănătăţii, confirmat cu coronavirus

Iniţial, Downing Strret a declarat că cei doi nu trebuie să se autoizoleze, deşi vineri au avut şedinţă cu ministrul Javid, care a primit sâmbătă rezultatul unui test pozitiv

Premierul britanic Boris Johnson şi ministrul de Finanţe Rishi Sunak, despre care Downing Street anunţase că nu trebuie să se izoleze după ce au avut contact cu ministrul testat pozitiv cu coronavirus, vor sta în autoizolare 10 zile, relatează AP, preluată de News.ro.

Ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, a primit sâmbătă dimineaţă rezultatul pozitiv al unui test covid-19. Noaptea trecută, Johnson şi Sunak au fost alertaţi printr-o aplicaţie în legătură cu ceea ce s-a întâmplat.

Cei doi au avut vineri o reuniune cu Sajid Javid. Javid, care este vaccinat complet, a afirmat că are simptome minore.

Persoanele alertate prin aplicaţia test-and-trace în mod normal se autoizolează, însă aceasta nu este o obligaţie legală. Contacţilor cazurilor pozitive li se recomandă să se autoizoleze 10 zile.

Iniţial, Downing Street a anunţat că premierul şi Sunak vor face în fiecare zi câte un test pentru coronavirus ca parte a unui sistem alternativ folosit în unele locuri de muncă, inclusiv în birourile guvernamentale.

Însă în cazul lui Johnson şi Sunak, planurile s-au schimbat în 157 de minute, după ce au apărut numeroase critici cu privire la aparentul tratament special în cazul politicienilor. Downing Street a precizat că Johnson se va autoizola la reşedinţa de la Chequers şi nu va fi parte a programului pilot de testare. Şi Sunak se va autoizola.

Vezi si

Criza de personal medical din Europa de Est riscă să aducă sistemele de sănătate la colaps

În Ungaria, asistentele medicale ies în stradă pentru că guvernul a omis să le mărească …