Saturday , May 8 2021

Portugalia rămâne fără locuri la ATI pentru pacienții Covid. Germania trimite ajutoare, Austria preia pacienți

Armata germană va trimite personal medical și echipament în Portugalia, care se confruntă cu o criză a locurilor de terapie intensivă, după o creștere a numărului de infecții cu coronavirus, a spus duminică Ministerul Apărării, relatează Reuters, citat de HotNews.

Portugalia, care a spus duminică că doar 7 locuri mai sunt libere din cele 850 de paturi de terapie intensivă existente, a cerut ajutor guvernului German.

”Vom sprijini Portugalia cu personal medical și echipamente”, a spus pentru Reuters purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, adăugând că mai multe detalii vor fi anunțate săptămâna viitoare la început.

Portugalia, care a raportat 12.179 de decese legate de Covid și 711.018 cazuri, are a șaptea cea mai mare rată medie de cazuri și decese per capita din lume.

Der Spiegel a spus că Armata germană plănuiește să trimită 27 de doctori și paramedici în Portugalia, unde ar trebui să stea, cel puțin inițial, trei săptămâni, precum și ventilatoare mobile și paturi de campanie pentru pacienți.

Austria va prelua pacienți aflați la terapie intensivă, a spus cancelarul Sebastian Kurz pe Twitter.
Austria a mai preluat anterior pacienți din Franța, Italia și Muntenegru.

foto: The Portugal News

Vezi si

Universitatea Harvard le cere studenţilor să fie vaccinaţi anti-COVID pentru a fi prezenți în campus la toamnă

Studenţilor de la Universitatea Harvard din Statele Unite li se va cere să fie vaccinaţi …